Byl to takový bláznivý zápas, hodnotil Roth gólovou přestřelku s Plzní

Třinečtí hokejisté podlehli doma Plzni 5:6 po nájezdech a na svém ledě prohráli poprvé od 28. října. Oceláři v utkání ani jednou nevedli, bod jim zajistil Martin Růžička gólem při hře bez brankáře v čase 59:33.

Třinec vyřadil Plzeň loni v cestě za titulem. Západočeský klub proto cítil před sérií zvýšenou motivaci a jeho hráči prohlašovali, že mají Ocelářům co vracet. Archivní foto: Petr Rubal

„Hraje se šedesát minut, je potřeba to pořád zkoušet. Nikdy nevíte, co se stane. Mně to tam prošlo kolem beka do víka, gólman střelu asi neviděl. Jsem rád, že jsme nezůstali na nule, i když na pět gólů bychom měli doma vyhrávat. Ale Plzeň je kvalitní mužstvo, a když má šance, tak je využije. Některé ty góly jsme jim dali, ale zabojovali jsme a ukázala se morálka našeho týmu,“ řekl Růžička.

„Byl to takový bláznivý zápas. Lidem se to líbilo, trenérům moc ne.“Třinecký obránce Vladimír Roth

Plzeň ukázala, že ne náhodou se v této sezoně probojovala do semifinále Ligy mistrů, ze které ji před pěti dny vyřadila švédská Frolunda. Obrovské tempo z prestižní soutěže si přenesla i do Třince. „Nemělo by se stávat, abychom prohrávali doma v desáté minutě 0:2. Hráli agresivně, napadali nás a neměli jsme na nic čas. První třetinu jsme se s tím nemohli popasovat. Pak jsme nějaké věci změnili a dostali se do zápasu,“ řekl třinecký obránce Vladimír Roth.

Třinec čtyřikrát vyrovnal, za stavu 2:2 měl dvě gólové šance při hře čtyři na čtyři, ale ujel jim Straka, který opět strhl vedení na stranu hostů. Za stavu 3:3 naši hráči nezúročili v závěru druhé třetiny drtivý tlak. „Když vyrovnáte, potřebujete dát rychle další gól, abyste srazili ten druhý tým. Bohužel ale vždy, když jsme skórovali, tak nám zase odskočili. Nebylo příjemné, že jsme furt dotahovali,“ pokračoval.

Hosté ve třetí třetině upravili skóre na 4:3 a dokonce v oslabení na 5:4. „Byl to takový bláznivý zápas. Lidem se to líbilo, trenérům moc ne. Těžko říct, čím to bylo, prostě to napadalo oběma týmům,“ řekl třinecký bek k zápasu, který byl soubojem nejlepších obran v extralize. „My těch gólů v sezoně moc nedostáváme, takže teď nám jeden zápas ustřelil, to se stát může. Pokud by se to opakovalo vícekrát, je to na zamyšlenou,“ dodal.

Zápas prodloužil Růžička a dramatický zápas rozhodly nájezdy. V nich se prosadil jen hostující Kratěna, před ním trefil Jiří Polanský tyč. Posledním, kdo ještě mohl utkání protáhnout, byl Roth, ale v páté sérii neuspěl. „Neudělal jsem, co jsem chtěl,“ mrzelo ho. „Vzhledem k průběhu je dobré, že jsme vyždímali bod,“ dodal.

Další utkání sehrají třinečtí hokejisté v úterý na ledě Liberce od 18.00.

Třinec – Plzeň 5:6 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 2:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 21. Marcinko (Růžička, Hrňa), 37. Chmielewski (Roth), 51. Cienciala (Růžička, Doudera), 60. Růžička (Roth, Marcinko) – 7. Kaňák (Němec, Kracík), 10. Kracík (Kratěna, Němec), 29. Straka (Čerešňák, Milčakov), 46. Čerešňák (Straka, Gulaš), 55. Eberle (Jones, Straka), rozhodující nájezd Kratěna. Rozhodčí: Lacina, Pražák – Hanzlík, Komárek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4899.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Bukarts – Růžička, Cienciala, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu