Bystřice se ještě neadaptovala na krajský přebor, Těšín je poslední

Pohled na tabulku krajského přeboru je poněkud překvapivý. Bystřice má po třech kolech na kontě jeden bod se skóre 0:10. Český Těšín je na tom ještě hůře. Prohrál všechny tři zápasy a je poslední s taktéž děsivým skóre 1:10.

Trenér Bystřice Zdeněk Černek vidí velký rozdí v rychlosti. Foto: Roman Baselides

„Ještě jsme se neadaptovali na vyšší level, náš herní projev je pomalý,“ vysvětlil trenér Bystřice Zdeněk Černek po prohře 0:4 v Krnově. „Kluci si asi mysleli, že po výhře v I. A třídě to bude pokračovat i v krajském přeboru, ale narazili jsme. Soupeři jsou vyspělejší, rychlejší, dovedou lépe číst hru. Problémy máme i s rozehrávkou, dopouštíme se hodně ztrát. Je to dáno tím, že soupeř napadá ve větším počtu, rychle nás dostupuje. Také se ale stává, že hráč vyváží míč, a nemá komu přihrát, proto pod tlakem špatně přihraje. Musíme si více pomáhat,“ pokračoval.

„Kluci si asi mysleli, že po výhře v I. A třídě to bude pokračovat i v krajském přeboru, ale narazili jsme. Soupeři jsou vyspělejší, rychlejší.“Trenér Bystřice Zdeněk Černek

Český Těšín doma podlehl Pusté Polomi. „Kluci umí hrát fotbal, a proto mě to mrzí, jak jsme začali. Fotbal je ale velmi spravedlivý sport. Pokud polevíte, vrátí vám to,“ uvedl trenér Ľubomír Luhový. „Věřím, že se chytíme. Ale jen štěstím se aktuální stav neotočí. Musíme zlepšit přístup. Je to o nás. Recept, jak z toho ven, je jednoduchý. Každý jednotlivec musí začít sám u sebe. Chce to zatnout zuby a zase poctivě makat,“ dodal.

Fotbalisté Smilovic se oklepali z debaklu v úvodním kole I. A třídy (prohra 1:6 ve Stonavě) a doma porazili Lučinu 4:1. Už to vypadalo, že Jablunkov i ve druhém utkání sezony prohraje, ale v závěrečné desetiminutovce upravil v zápase s Jistebníkem z 1:3 na konečných 3:3.

Fotbalisté Hnojníku a Nýdku mají v I. B třídě po dvou kolech plný počet bodů. Hnojník sice dlouho nemohl prorazit obranný val Lokomotivy Petrovice, ale nakonec ji porazil 3:0. Všechny branky dal v rozmezí 75. až 83. minuty. Nýdek si zápas s Petřvaldem ve druhé půli zkomplikoval. Ztenčil se mu tříbrankový náskok na rozdíl jediného gólu, ale těsnou výhru 4:3 už ubránil. To Oldřichovice druhou výhru nepřidaly. Na hřišti Záblatí, které na jaře bojovalo o postup do I. A třídy, podlehly 0:2.

Výsledky fotbalistů Vendryně i Mostů u Jablunkova ovlivňují na prahu nové sezony I. B třídy četné absence. I proto oba týmy v úvodních dvou kolech nebodovaly. Vendryně v obou zápasech inkasovala čtyři góly, tentokrát podlehla Raškovicím 1:4. Mosty prohrály na hřišti Interu Petrovice 0:2. Na lavičce náhradníků měly pouze dva hráče (oba jsou brankáři) a v základu se objevil i 42letý trenér Radim Mikulka, který x let nehrál. I proto je daný výsledek přijatelný.

Další ohlasy trenérů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu