Chmielewski měl na hokejce vyrovnání, ale Brno uhájilo výhru

Třinečtí hokejisté prohráli ve druhém finálovém utkání s Kometou Brno 2:3, po kterém je série vyrovnaná 1:1. Jiří Polanský dvakrát snížil na rozdíl jedné branky, ale obhájce titulu ustál závěrečný tlak Ocelářů, ve kterém trefil Aron Chmielewski tyč.

Aron Chmielewski v závěru zahodil gólovou šanci na vyrovnání a vzápětí se pustil do bitky. Foto: Petr Rubal

„Čiliak se posouval k levé tyči a chtěl jsem puk dostat za jeho beton. Měl jsem pak hokejku na dlouhou ruku a na sněhu mi to sjelo a puk šel do tyče. Bohužel,“ popsal situaci Chmielewski, který se stejně jako první zápas zapojil následně do hromadné strkanice. Dokonce shodil i rukavice a pustil se do Michala Gulašiho, kterého povalil na led.

„Byl jsem trochu naštvaný, že jsme nevyužil šanci v závěru. Ale o to nešlo. Viděl jsem, že kamarád leží na zemi, ale ani nevím, kdo to byl a dva soupeřovi hráči mu dávali rány do hlavy zezadu a do zad. To jsem nemohl nechat jen tak, proto jsem tam přijel,“ vysvětlil Chmielewski, jak vznikla jeho potyčka.

„Teď už to bude o drobnostech o srdci a o tom, kdo to bude chtít více.“Jiří Polanský označil úvodní dva zápasy série za oťukávací

Třinec v utkání prohrával 0:2 a obě branky padly po tečích. Jakmile Polanský poprvé snížil, jakoby Brno znervóznělo a vyrovnání viselo na vlásku. Místo toho ale hosté na začátku třetí třetiny udeřili potřetí po vyhraném vhazování.

„Zakřičel jsem si na Krajíce (Lukáše Krajíčka), ať mi uhne, ale šel nešťastně na druhou stranu a já jsem Zaťoviče vůbec neviděl. Jen jsem zaregistroval černou šmouhu, jak mi prolítla nad levým ramenem. Dostal jsem dnes tři smolné góly,“ krčil rameny Hrubec.

Polanský ještě v 57. minutě svým druhým gólem v zápase vykřesal jiskřičku naděje, ale Brno už výhru uhájilo. „První dva zápasy byly oťukávací. Zjistili jsme, co hraje Kometa. Oni zjistili, co hrajeme my. Teď už to bude o drobnostech o srdci a o tom, kdo to bude chtít více,“ řekl Polanský.

Série pokračuje dalšími zápasy ve středu a čtvrtek na ledě Brna.

Třinec – Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Polanský (Krajíček, Svačina), 57. Polanský (Cienciala, Krajíček) – 7. Hruška (Krejčík, Gulaši), 24. Hruška (Krejčík, Erat), 41. Zaťovič (Holík). Rozhodčí: Hodek, Hradil – Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Chmielewski 5 min. a do konce utkání – Gulaši 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Sestavy:
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Kovář, Matyáš, Linhart – Petružálek, Cienciala, Rákos – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Brno: Čiliak – Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák, Horký – Vondráček. Trenéři: Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Další zprávy z regionu