Christov odehrál v extralize nejlepší zápas a pomohl Ocelářům k výhře

Třinečtí hokejisté zvítězili v Mladé Boleslavi 4:1 a po polovině odehraných kol základní části vedou extraligu s náskokem šesti bodů. První dvě branky včetně té rozhodující dala čtvrtá formace, jmenovitě Vít Christov a Vladimír Dravecký.

Oceláři jsou po polovině základní části v čele extraly s náskokem šesti bodů. Foto: Petr Rubal

Christov otevřel ve třinácté minutě skóre skvělou střelou z levého kruhu a po vyrovnání domácích, kdy se z úniku prosadil Michal Vondrka, přihrál na vítězný gól. Třinecký rodák v přečíslení dva na jednoho uvolnil Draveckého. „Tohle byl určitě nejlepší zápas, co jsem v extralize zatím odehrál. Nevím, co za tím je, snažím se jít naplno do každého zápasu a připravuju se pořád stejně. Hlavní jsou ale tři body pro tým,“ řekl dvaadvacetiletý třinecký odchovanec.

„Tohle byl určitě nejlepší zápas, co jsem v extralize zatím odehrál. Nevím, co za tím je, snažím se jít naplno do každého zápasu a připravuju se pořád stejně.“Vít Christov

Christov má na kontě patnáct extraligových startů, všechny tři v probíhající sezoně si připsal tento týden. „Jsem rád za každou chvilku na ledě, kterou mohu za Třinec odehrát, a neskutečně si toho vážím. Předchozí dva zápasy mi trošku trvalo, než jsem se srovnal sám se sebou, ale dnes jsem do toho skočil rovnýma nohama a jsem strašně rád, že se nám to takhle podařilo. Všichni nám gratulovali, je to super pocit. Snad to takhle půjde dál,“ přál si.

Christov potvrdil střeleckou formu z první ligy, ve které minulý týden nasázel ve třech zápasech šest branek. Skvělou práci při jeho gólu odvedl Dravecký, který dobruslil nahozený kotouč a od zadního mantinelu poslal puk jednoruč Christovovi. Oba doplňoval ve středu útoku Štěpán Novotný a všichni si spolupráci nově složeného útoku pochvalovali.

„Musím říct, že naše útočná trojka si sedla, byť jsme v tomto složení hráli poprvé. Ve čtvrtém útoku sice máte menší čas na ledě, ale to není až tak podstatné. Máme všechny lajny vyrovnané, rozhodují malé detaily. Už před zápasem jsme s Víťou trochu srandovali, že dnes skóruje. Jsem rád, že se prosadil, protože je to šikovný hráč. Důležitá je ale výhra týmu,“ podotkl Dravecký.

Po gólu Draveckého se při hře bez brankáře prosadil Vladimír Svačina a jedenáct sekund před koncem zpečetil výhru Jiří Polanský. Nyní je na programu reprezentační přestávka, další utkání sehrají Oceláři 19. prosince ve Zlíně.

Mladá Boleslav – Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Vondrka (Kotvan) – 13. Christov (Dravecký, Novotný), 29. Dravecký (Christov, Kundrátek), 58. Svačina, 60. Polanský (Růžička, Matyáš). Rozhodčí: Bjälkander (Švéd.), Bejček – Pešek, Ganger. Vyloučení: 2:3, navíc Pabiška (M. Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3122.
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Matyáš, Musil, Adámek – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Hladonik, Chmielewski – Dravecký, Novotný, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu