Doudera a Musil řešili nečekaný zádrhel. Zachránil je Hrubec

Milan Doudera a David Musil byli dodatečně povoláni do reprezentace za zraněné hráče. V momentě, kdy se dozvěděli o nominaci, už jeli domů (Kladno, Jihlava) a neměli s sebou hráčskou výstroj. Trn z paty jim vytáhl Šimon Hrubec. 

Obránce týmu Milan Doudera je v probíhající sezoně nejlepší z třineckého týmu v blokování střel. Foto: Petr Rubal

„Dostali jsme od klubu tři dny volna a s manželkou jsme plánovali, že je strávíme doma. Vyrazili jsme (do Kladna) po utkání s Libercem, a když mi volali, že mě dodatečně nominovali, byli jsme už v Praze. Překvapili mě a potěšili. Jen to mělo háček. Výstroj jsem si nechal v Třinci,“ uvedl Doudera.

„Co nás to bude stát, nevím, zatím si o nic neřekl.“

Ve stejné situaci se ocitl také Musil, který se v srpnu zúčastnil předsezonního kempu reprezentace. „Už jsem nečekal, že mě povolají. Věděl jsem sice, že se zranil Pavelka, ale nepřemýšlel jsem nad tím, že bych mohl jet místo něho. Když mi volali, zastihli mě na cestě domů do Jihlavy. Bylo to příjemné překvapení. Nenarušilo mi to program, neměl jsem žádné velké plány. Chtěl jsem si hlavně odpočinout,“ řekl Musil.

Trn z paty jim vytáhl Šimon Hrubec, který byl na turnaj nominovaný už před týdnem. „Chystal se vyrazit z Třince na reprezentační sraz o den později, tak nám oběma vzal věci. Co nás to bude stát, nevím, zatím si o nic neřekl,“ pousmál se Doudera, který hrál v reprezentaci naposledy před rokem.

V české nominaci je devět obránců včetně čtyř beků z KHL. „Teoreticky bychom mohli hrát oba dva hned první zápas ve čtvrtek. Brno hraje předtím Ligu mistrů, někteří hráči teprve přijedou, protože je čeká ještě zápas KHL. Ale to jen přemýšlím nahlas,“ dodal Doudera.

Na reprezentační sraz Slovenska vyrazil Martin Gernát, z lotyšského národního týmu obdrželi pozvánku Roberts Bukarts a Guntis Galvinš.

Další zprávy z regionu