Doudera má na tváři sedmnáct stehů, Oceláři pomstili faul hokejově

Třinečtí hokejisté porazili s Tomášem Kundrátkem v sestavě poslední Chomutov 4:1. Zápas ovlivnil za stavu 0:0 hrubý faul hostujícího Flemminga, po jehož zákroku dohrál Milan Doudera. Z přesilové hry dal úvodní gól Ethan Werek.

Třinečtí hokejisté přišli o sérii třinácti výher nad Litvínovem. Archivní foto: Petr Rubal

Flemming srazil Douderu u střídaček, třineckého beka trefil do tváře a obdržel vyšší trest za pozdní dohrání. „Nechci ten zákrok komentovat. Bude to automaticky posuzovat disciplinární komise, protože dostal pět minut plus do konce zápasu. Nechal bych to na nich. Nám to v konečném důsledku pomohlo,“ uvedl třinecký trenér Varaďa, v jehož blízkosti k faulu došlo.

„Občas se ve sportu najde takový blbec, že někomu tak vjede do hlavy. Říkal jsem Doudymu, že to tak nenecháme. Bylo to nesportovní, takhle se hráč nemůže zachovat.“Aron Chmielewski

Kouč na tiskové konferenci mluvil klidným hlasem, bezprostředně po zákroku to ale vypadalo, že by snad přeskočil mantinel a s Flemmingem si to vyříkal osobně. Jako například v památné mistrovské sezoně, kdy svedl pěstní souboj s Vašíčkem a nastartoval tím obrat v sérii se Slavií.

„Mají více pořízků, nevím, bych se potom musel naklonovat,“ odvětil Varaďa s úsměvem, zda by jako hráč na ledě Flemminga srovnal. „Chomutovští kluci hráli velmi důrazně a stálo nás to hodně sil. Kluci se s tím ale popasovali dobře. Nebáli se v osobních soubojích a byl to dobrý zápas,“ podotkl.

Po zápase nevěděl, zda je ohrožen Douderův start v příštím zápase a potažmo v reprezentaci, na jehož kempu se má v pondělí hlásit. „Počkáme si na posouzení lékařů,“ dodal Varaďa.

Lékaři spravili Douderovi ránu na tváři sedmnácti stehy. „Občas se ve sportu najde takový blbec, že někomu tak vjede do hlavy. Říkal jsem Doudymu, že to tak nenecháme. Bylo to nesportovní, takhle se hráč nemůže zachovat,“ řekl Aron Chmielewski, po jehož dvou brankách odskočil Třinec na 4:0.

Šimonu Hrubcovi scházelo jen šest vteřin, aby oslavil třístý start za Oceláře a čtvrteční nominaci do reprezentace čtvrtou nulou sezony. „Určitě rozhodla disciplína. Hráli jsme i to, co jsme měli a co nám trenér říkal. Dodrželi jsme taktiku, dobře jsme bránili. Šimon (Hrubec) chytal skvěle, podržel nás, a to nás nakoplo. Škoda toho gólu na konci ale hlavní jsou tři body,“ zdůraznil Kundrátek, který oblékl třinecký dres po deseti letech.

„Nejtěžší bylo první střídání. Pak jsem měl pár dobrých nahrávek a už to klapalo,“ dodal Kundrátek, jehož přivítali fanoušci transparentem, opakovaně vyvolávali jeho jméno. „Bylo to moc krásné, zahřálo mě to u srdíčka. Fanoušci jsou tady skvělí, top v Česku,“ dodal.

Třinec – Chomutov 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) – 60. Klhůfek (Marjamäki, M. Svoboda). Rozhodčí: Lacina, Šír – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4, navíc Flemming (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4096.
Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera (30. Matyáš) – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu