Duely s Kometou jsou pro mě od mala nejvíc, říká Haman

První přípravná utkání třineckých hokejistů měla speciální nádech pro Filipa Hamana. Jedenadvacetiletý obránce hrál až do mladšího dorostu v Úvoze Brno, nabídku konkurenční Komety několikrát odmítl a později upřednostnil Oceláře.

Filip Haman vstřelili ve Frýdku-Místku vítězný gól Třince. Foto: Petr Rubal

Haman je brněnským rodákem a dříve často vysvětloval, proč nikdy nehrál za Kometu. „Jsem odchovancem Úvozu, kterým prošel i Jirka Polanský. Na prvním tréninku s třineckým áčkem jsem k němu přijel a říkal mu, že jsem ze stejného klubu. Překvapil jsem ho tím. Měl radost, že se z toho maličkého klubu zase někdo dostal až sem,“ uvedl Haman.

„Bude strašně těžké se probojovat do sestavy Ocelářů. Třinec je nejlepším týmem v lize, stačí se podívat na sestavu. Ale věřím si.“21letý obránce Filip Haman

Proti brněnskému áčku nastoupil poprvé, a byť šlo jen o přípravu, zápas si moc užil. „Utkání s Kometou byla pro mě už v mládeži nejvíc speciální. Něco vevnitř mě proti nim vždy neskutečně vyburcuje,“ pokračoval.

Haman absolvoval s áčkem Ocelářů už minulý rok celou přípravu a nastoupil i v prvních extraligových zápasech. Většinu sezony ale odehrál ve Frýdku-Místku, kde byl mezi obránci nejlepší ve statistice +/- (+13) a společně s Janem Bartkem dal nejvíce gólů (oba šest). „Bude strašně těžké se probojovat do sestavy Ocelářů. Třinec je nejlepším týmem v lize, stačí se podívat na sestavu. Ale věřím si,“ uvedl Haman.

Ve vysoké konkurenci (Krajíček, Musil, Kundrátek, Gernát, Doudera, Galvinš, Roth) ale vidí i výhodu. „Každý den se od kluků učím, sleduju je, ptám se. Škola je to neuvěřitelná a užívám si ji. Uvidíme, co bude. Jen vím, že do přípravy, tréninků, zápasů dám vše, co budu moct. To je vše, co můžu ovlivnit,“ dodal Filip Haman, který dal v utkání Frýdek-Místek – Třinec (1:4) vítězný gól.

Více v zítřejším vydání Třineckého hutníku. Filip Haman v rozhovoru vysvětluje, proč nikdy nepřestoupil do Komety, v níž jeho otec Radek nosil kdysi kapitánské céčko. Popisuje, co má s tátou společného a v čem se liší.

 

Další zprávy z regionu