Elán potvrdil pověst dobrých organizátorů

Unavený, ale šťastný se cítil Marek Hila na konci uplynulého víkendu, během kterého Elán hostil druhé kolo taneční ligy Moravskoslezské divize a mistrovství ČR ve standardních tancích. Na parketech STaRSU soutěžilo 700 párů.

Děti z Elánu povzbuzovaly Petra Zabystrzana a Moniku Mihalíkovou během jejich vystoupení na MČR. Foto: Daniel Sokol

„Je to obrovské číslo,“ podotkl Hila, hlavní organizátor akcí, na něhož se valila ze všech stran jedna pochvala za druhou. „Vždy chci znát pravdu a nedostatky, abychom se mohli zlepšovat. Vyžadoval jsem zpětnou vazbu a například zahraniční porotci nebo pořadatelé mnohem významnějších tanečních soutěží mi tvrdili, že už dlouho nezažili tak skvělý šampionát jedné země,“ pokračoval.

Organizaci mistrovství ČR by si mohli brzy zopakovat. „Chceme zkusit uspořádat za dva tři roky i mistrovství ČR v latinskoamerických tancích. Tohle není slib, ale pouhá myšlenka,“ pokračoval Hila, který by chtěl navázat na tradici svého otce Otona. Ten dříve také s partou lidí v Elánu i rodičů tanečníků pořádal často mistrovství ČR. „Už v průběhu víkendu mi děkoval, že jsme se do toho pustili. Pravidelně jsem ho informoval, jak se vyvíjí přípravy šampionátu, a přiznal se, že nečekal, že to tak skvěle zvládneme. Ohromili jsme ho,“ dodal.

„Zahraniční porotci nebo pořadatelé mnohem významnějších tanečních soutěží mi tvrdili, že už dlouho nezažili tak skvělý šampionát jedné země.“Marek Hila, hlavní organizátor mistrovství ČR ve standardních tancích všech kategorií

Spokojený byl třinecký trenér Marek Hila i s výsledky. „Taneční liga dopadla výborně. Získali jsme spousty prvních a finálových umístění. Bohužel ale řádí chřipka a někteří naši závodníci kvůli ní nemohli startovat a také pořádně trénovat. Ale i tak máme po dvou kolech náskok tří set bodů. Věřím, že to už dotáhneme do vítězného konce. I když nám silně šlape na paty Hlučín,“ řekl trenér. Elán v posledních čtyřech letech pokaždé taneční ligu Moravskoslezské divize vyhrál.

Na mistrovství ČR startovalo z třineckého tanečního klubu pět párů, čtyři z nich v kategorii Junior II. Nejlépe dopadli Daniel Sokol a Kristýna Mužná, kteří skončili devátí. David Herman a Eliška Koštovalová obsadili patnácté, Antonín Szmek a Eliška Suszková dělené 22. a Christian Sommer a Klaudia Kluzová dělené 29. místo. Dominik Sommer a Nikola Dudašíková byli v kategorii Junior I. na 27. příčce.

„Výsledky odpovídají tomu, na co mají. Nikdo nezklamal. Navíc všichni startovali oproti loňsku mezi staršími. Příští rok se posunou a výsledky budou mnohem lepší. Věřím, že přivezeme i nějakou medaili z mistrovství ČR,“ řekl.

Pomoci by k tomu mohl návrat odchovance klubu Petra Zabystrzana s Monikou Mihalíkovou. „Celý rok reprezentují Elán na všech soutěžích světových profesionálů. Oba jsou dlouhodobě našimi externími trenéry a pro děti vzory. Na mistrovství teď u nás skončili třetí, ale v profících nejde o umístění. Hlavní je lidem udělat show a ukázat jim, že tanec je nejen sport, ale i umění a třeba i životní styl. Myslím, že se to povedlo,“ řekl Marek Hila po soutěžích, které Elán pořádá s přispěním Moravskoslezského kraje, města Třince a ostatních sponzorů.

Další zprávy z regionu