Finálová brána ještě zůstala zavřená, Oceláři prohráli v prodloužení

Třinečtí hokejisté poprvé v letošním play off prohráli doma, když podlehli Hradci Králové 1:2 v prodloužení. Oceláři jsou ale stále ve výborné pozici, v semifinálové sérii vedou 3:1 na zápasy.

Kompletně celý útok (Michal a Ondřej Kovařčíkovi a David Cienciala), který zářil na jaře v play of, dostal pozvání na reprezentační kemp. Foto: Petr Rubal

„Důvod porážky bych hledal u nás. Nebyli jsme úplně ready (připravení), což je pro mě nepochopitelné. Jakobychom se trošku uspokojili,“ řekl po utkání kapitán Třince Lukáš Krajíček. „Už věděli, že jde o život. Další zápas bude to samé. Napadali nás ze začátku víc než první tři zápasy. Vypořádali jsme se s tím dobře, šance jsme měli. Oni taky. My dneska nesehráli ani dobře přesilovky, to byl další faktor. Musíme je zlepšit,“ podotkl.

Oceláři stejně jako v minulých třech utkání skórovali v úvodní třetině jako první, ale soupeř za necelé tři minuty vyrovnal. Od té chvíle se čekalo více než hodinu hracího času na další branku. Nechytatelnou tečí do víka ukončil zápas Radek Smoleňák. Vítězné brance předcházela rychlá rozehrávka Šimona Hrubce. Třinecký brankář nechtěl, aby se vhazovalo v obranném pásmu, a proto puk nepřikryl a přihrál ho Vladimíru Rothovi.

„Nabízelo by se, abych puk přidržel. Ale už je to jedno, už to nechytím a utápět se v tom nemá význam.“řekl Šimon Hrubec, třinecký brankář, o rychlé rozehrávce, ze které padl vítězný gól soupeře

Jenže puk poté získali v útočném pásmu hosté. „Teď se to dobře hodnotí, nabízelo by se, abych puk přidržel. Ale už je to jedno, už to nechytím a utápět se v tom nemá význam. Jedeme dál. Vedeme 3:1, teď je další zápas u nich, těšíme se na to. Máme další mečbol,“ řekl Hrubec, který si z gólu nedělal velkou hlavu. „Samozřejmě jsem chtěl moc a moc vyhrát, ale to je život. To by byla nejhorší věc, kdybychom byli naštvaní a smutní. Jsem v pohodě,“ dodal.

Oceláři měli v prodloužení největší šanci, ale Daniel Rákos v nájezdu neuspěl. „Chybělo tomu trochu mého sebevědomí. Nechci se k tomu moc vyjadřovat. Když ho máte, více si věříte a určité situace řešíte více v klidu. Rozhodoval jsem se mezi dvěma věcma a nezvolil tu ideální,“ vysvětlil Rákos, který v letošním play off ještě neskóroval.

Třinečtí hokejisté ale mají stále sérii velmi dobře rozehranou. „Nepočítali jsme, že vyhrajeme 4:0 na zápasy. Jeli jsme do Hradce s tím, že uhrajeme jeden zápas, nakonec se povedly dva. Uhráli jsem hned i třetí. Jsme rádi za stav. Víme, v čem byl problém a zlepšíme to. Musíme od začátku šlapat, jako jsme šlapali první tři zápasy,“ řekl Lukáš Krajíček.

Třinec – Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 15. M. Kovařčík (Doudera) – 18. Cibulskis (Vopelka, R. Pavlík), 80. Smoleňák (Gregorc, Červený). Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Džerinš (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Hradec Králové: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Pláňek – Smoleňák, Džerinš, Červený – Bednář, Kukumberg, Látal – Vopelka, Cingel, R. Pavlík – Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Další zprávy z regionu