Florbalistky dostaly od svazu výjimku a budou hrát extraligu žen

Třinecké florbalistky si vybojovaly v baráži místo v extralize, ale reálně hrozilo, že ji hrát nebudou. Klub nesplňuje podmínku svazu, že musí mít vybudovanou kompletní mládežnickou strukturu. Vedení Českého florbalu ale udělilo výjimku.

Třinecké florbalistky uspěly v baráži o extraligu a poprvé si v klubové historii zahrají nejvyšší soutěž. Foto: oddíl

„Udělili nám výjimečnou výjimku. Platí na jeden rok,“ uvedl předseda třineckého oddílu Jiří Kajfosz. „Pokud ale nesložíme pro příští sezonu družstva do všech pěti dívčí kategorií, automaticky nás zařadí opět o soutěž níž. Teď přivřeli oči. Bernou mincí je pro ně, že jsme se do extraligy žen probojovali poprvé v historii klubu a že jsme zavázali sestavit ještě jedno ze dvou chybějících družstev,“ upřesnil.

Hráčky neskrývaly nadšení. „Pořád říkám, že se zázraky dějí a právě se jeden stal. Je to splněný sen. Každý sportovec se chce dostat co nejvýš a je pro mě hodně silné, že mám možnost hrát extraligu v mateřském klubu,“ uvedla Tereza Martynková. „Jsem šťastná, že se bude v Třinci hrát extraliga. Ani ne kvůli sobě, ale kvůli fanouškům. Chodili v hojném počtu, vytvářeli skvělou atmosféru. Kdekdo nám je může závidět. Je to náš hnací motor,“ doplnila Zuzana Wojnarová.

Bližší informace přinášíme v nejbližším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu