Florbalistky si užívají historické chvíle, v semifinále vyzvou Hradec

Třinecké florbalistky postoupily v play off první ligy žen bez problémů do semifinále. Nováček soutěže a třetí celek základní části vyprovodil Jihlavu dvěma debakly 11:1 a 7:1. V dalším kole se střetne s Hradcem Králové.

Třinecké florbalistky se po loňském postupu do první ligy žen v soutěži rychle zabydlely. Po základní části byly třetí a v prvním kole play off roznesly Jihlavu. Archivní foto: Roman Baselides

„Překvapilo mě, jak suverénně jsem si s nimi poradili,“ přiznal trenér Jiří Kajfosz. „Hráli jsme ale dobře, byli jsme produktivní,“ dodal kouč.

„Překvapilo mě, jak suverénně jsem si s nimi poradili.“Trenér třineckých florbalistek Jiří Kajfosz

Třinecké hráčky vyslaly Jihlavě signál, jak jsou silné, hned v úvodní třetině prvního zápasu. Vyhrály ji 5:0. „První třetina nám vyšla. Ve druhé jsme trochu polevili, ale před třetí jsme si zdůrazňovali, že jim naložíme, co to půjde, abychom je před odvetou psychicky zdeptali. To se nám povedlo. I druhý den jsme dominovali,“ pokračoval Kajfosz.

V prvním utkání skórovalo deset různých hráček, pouze Eliška Zetková se prosadila dvakrát. Podobné to bylo i v odvetě. Dvě branky dala jen Adéla Šibrová, „Poskládali jsme tým tak, abychom měli tři vyrovnané lajny. Sezona je dlouhá, hraje se šedesát minut čistého času. Hru stáhneme na dvě lajny, jen když nám teče do bot. Je to naše velká zbraň, kterou jsme teď nemuseli použít. Naopak. Chtěl jsem, ať si proti Jihlavě zahraje co nejvíce holek a ať si všechny užijí tento historický moment,“ dodal.

Hradec doma přivítají v neděli
Třinec se v další sérii střetne s Hradcem Králové, který skončil po základní části druhý. Opět se hraje na dva vítězné zápasy. Série začne tuto sobotu na hřišti soupeře, odveta je v neděli od 17.00 v třinecké hale STaRS.

„Bude to těžší než s Jihlavou. Hradec se od začátku pohyboval v čele, ale nevyšel mu konec a v tabulce klesl. V prvním utkání jsme doma zaplatili nováčkovskou daň. Vedli jsme 5:1, ale prohráli jsme 5:8. Ve druhém jsme u nich zvítězili 7:2. I když je výsledek jednoznačný, byla to velká bitva. Holky ale bojovaly jedna za druhou, podržela nás gólmanka. Zúročili jsme i přípravu u videa. Tohle všechno je určitě zase recept na postup. Stát se může cokoli,“ uzavřel Jiří Kajfosz.

Další zprávy z regionu