Florbalistům se povedla přestavba, teď je čeká zápas o všechno

Nad plán si vedou třinečtí florbalisté. Jedno kolo před koncem základní části jsou v divizi druzí, byť měli před sezonou mnohem skromnější cíle – vedení klubu chtělo zapracovat mladé hráče a pohybovat se ve středu tabulky.

Třinečtí florbalisté vyhráli posledních osm zápasů. Foto: oddíl

„Neměli jsme extra velké ambice, i když jsme chtěli předloni postoupit (do druhé ligy) a nebyli jsme daleko. Vyřadili jsme Brno, vítěze vedlejší divize, a potřebovali jsme ještě přejít v dalším kole přes Krnov. Soutěže ale zastavil covid, minulá sezona se nehrála a skončilo nám osm hráčů ze základu. Procházíme přestavbou týmu,“ vysvětlil předseda oddílu i trenér mužů Jiří Kajfosz.

„Ještě po prvním měsíci soutěže by nás vůbec nenapadlo, že bychom se mohli probojovat do play off. Když ale vidíme, jak rychle se mladí kluci zapracovali, tak jsme v posledních týdnech začali pokukovat i po postupu do play off. Máme na to.“Jiří Kajfosz

Tomu odpovídal i pomalý rozjezd, Třinec prohrál čtyři z prvních šesti kol. „Rozhodli jsme se, že dáme příležitost našim šikovným juniorům a zpočátku jsme za to platili daň. Kluci si potřebovali zvyknout na chlapský florbal,“ pokračoval Kajfosz. „Adaptovali se ale až neuvěřitelně rychle a stali se brzy plnohodnotnými členy sestavy. Byl to super tah, že jsme mančaft doplnili mladými. I zadostiučinění, že jsme nešli cestou na dvě lajny, které by tvořili jen zkušení hráči,“ dodal.

Přiznal, že nad play off, kam postupují tři nejlepší týmy základní části, ale dlouho neuvažoval. „Ještě po prvním měsíci by nás vůbec nenapadlo, že bychom se mohli probojovat do play off. Když ale vidíme, jak rychle se kluci zapracovali, tak jsme v posledních týdnech začali pokukovat i po postupu do play off. Máme na to,“ podotkl.

Třinec táhne dvojice Filip Turoň (23+22) s Janem Mieszkem (15+29), z mladých je nejproduktivnější Šimon Czernek (21+5).

Čeká je zápas o všechno
Třinec porazil minulý víkend Domaslavice 9:4 a připsal si osmou výhru v řadě. V tabulce je druhý o bod před Přerovem, který má ale zápas k dobru. Teoreticky může skončit i první, ale také se může propadnout za čtvrtou Orlovou, s níž se utká doma v závěrečném kole základní části.

„Je to zápas o všechno, stačí nám i bod za remízu, ale na to hrát nedá. To by bylo zrádné,“ uvedl třinecký trenér Jiří Kajfosz. „Očekávám taktikou svázaný zápas. Znají nás, někteří jejich zástupci se jezdili koukat na naše utkání. Jak znám povahy některých našich i jejich hráčů, nebude nouze o emoce. Bude to vyhrocené, dva kvalitní týmy se porvou o postup. V podstatě nám už začíná play off. Nebýt trenérem, tak bych se jako fanoušek šel určitě podívat,“ pousmál se.

Těší jej, že se lidé naučili v Třinci na florbal chodit. „Na Domaslavice přišlo 154 diváků a věřím, že se s Orlovou přiblížíme naplnění kapacity ve STaRSu. Soupeř nám už avizoval, že přijede stovka jeho fanoušků a věřím, že se našich bude také dost,“ uzavřel JiříKajfosz. Zápas se odehraje v neděli 27. února od 18.00 v hale STaRS.

Třinec – Domaslavice 9:4 (3:0, 3:3, 3:1)
Branky: 5., 15. a 30. Czernek, 10. a 26. Bajtek, 40. a 56. M. Martynek, 45. Turoň, 51. Tomiczek – 38. a 46. Langer, 21. Peterek, 25. Návrat.
Sestava: Laštůvka (Piško) – T. Sikora, Bajtek, Hecl, F. Sikora, Drong, Janovský, Kováč – Mieszek, Turoň Bajtek – Tomiczek, M. Martynek, Janáč – Stebel, Fiedor, J. Martynek – Szkandera. Trenér: Kajfosz.

Další zprávy z regionu