Florbalistům skončila sezona, příští rok chtějí bojovat o druhou ligu

Předseda třineckých florbalistů Jiří Kajfosz bezprostředně po konci sezony mužů pronesl, že příští rok postoupí z divize do druhé ligy. Optimismem ho nabíjí úspěšná přestavba týmu, v níž se junioři rychle adaptovali na dospělou soutěž.

Výslednou podobu skóre dal symbolicky kapitán Tomáš Sikora, který po zápase ukončil kariéru. Foto: Jakub Harmata

Plzeň byla ale v prvním kole play off nad jejich síly a po domácí prohře 8:10 ztratili sérii 0:3 na zápasy. „Řekl jsem to v emocích, ale stojím si za svými slovy. Pokud mančaft zůstane pohromadě, má na postup,“ potvrdil Kajfosz.

„Pokud mančaft zůstane pohromadě, má na postup.“Jiří Kajfosz

Před sezonou očekával, že se budou pohybovat ve středu tabulky, protože kariéru ukončilo osm hráčů a klub se je rozhodl nahradit z vlastních zdrojů. Omlazený mančaft ale vyhrál osm ze závěrečných devíti kol a jako poslední proklouzl do play off, do kterého postupovaly tři nejlepší týmy z pěti divizí a jeden čtvrtý.

„Kluci udělali během sezony obrovský posun. Než si zvykli na mužský florbal, tak jsme ale ztratili dost důležitých bodů, a proto jsme šli na ambiciózní Plzeň. Trénuje čtyřikrát týdně a kvality má ne na druhou, ale první ligu,“ pokračoval.

Třinec už v Plzni prohrál 3:10 a 2:8. I doma se schylovalo k jednoznačné záležitosti, soupeř vedl v polovině utkání 8:2, ale jejich náskok se ztenčil na 8:6 a 9:7.

„Hned od prvních minut série bylo jasné, že je soupeř výrazně lepší než my. Ve venkovních zápasech jsme neměli nárok. Doma jsme mohli ten bod asi udělat, ale bohužel nás opět zbytečné chyby stály lepší výsledek. Kluci ale zaslouží respekt za návrat do zápasu a že to ani za stavu 2:8 nezabalili,“ řekl trenér Jiří Kajfosz po prohře 8:10.

Poslední úpravu skóre udělal symbolicky třinecký kapitán Tomáš Sikora, který hrál své poslední utkání v kariéře.

Ženy jsou v semifinále 

Třinecké florbalistky zdolaly v play off první ligy žen Dobrušku 2:0 a 5:4, sérii vyhrály 2:0 na zápasy a postoupily do semifinále. Mezi čtyři nejlepší se dostaly jako jediný celek z východní části a v další fázi je čeká bývalý extraligový tým Liberec. Série začíná tuto sobotu od 16.00 v hale STaRS.

Třinec – Plzeň 8:10 (2:4, 4:4, 2:2)
Branky: 4. a 12. Czernek, 32. a 57. T. Sikora, 38. Janovský, 39. J. Martynek, 40. Janáč, 52. Drong – 20., 21. 50. a 54. Žák, 15. a 29. Mikolášek, 6. Katolický, 7. Blažek, 25. Stejskal, 30. Šimeček.
Sestava: Piško (Laštůvka) – T. Sikora, Bajtek, Hecl, F. Sikora, Drong, Janovský – Mieszek, Turoň, Czernek – Tomiczek, Kupczak, Janáč – J. Martynek, Fiedor, Badura – M. Martynek, Szkandera, Kováč.

Třinec – Dobruška 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 30. Gawryšová, 39. Franková.
Dobruška – Třinec 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)
Branky: 42. a 43. Doležalová, 15. Bašová, 31. Březovská – 37. a 57. Mišúnová, 9. Hrobařová, 22. Mikulová, 41. Gawryšová.
Sestava: Šteglíková (Szwanczarová) – Hrobařová, Szücsová, Mišúnová, Šibrová, Enenkelová – Mikulová, Šnajdrová, T. Martynková, Wojnarová, Zoubková – Skalíková, Gawryšová, Macigová, Franková, Kawuloková – Janiková, Iwanuszek, M. Martynková. Trenéři: Kajfosz a Czeczotka

Další zprávy z regionu