Třinečtí fotbalisté měli v Táborsku těžké nohy a prohráli 0:2

Na třinecké fotbalisty dolehla v Táborsku, kde hráli třetí zápas v šesti dnech, únava. Po předchozích dvou výhrách s Vyšehradem (2:0) a Žižkovem (3:0) tak vyšli naprázdno. Na jihu Čech prohráli 0:2.

Třinečtí fotbalisté zvítězili ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Při každé výhře udržel Jiří Adamuška čisté konto. Archivní foto: Petr Rubal

„Věřili jsme, že zůstaneme na vítězné vlně, ale pocitově nám asi došly síly. Táborsko bylo lepší, kromě dvou šancí jsme si nic nevytvořili, chyběla tomu šťáva. Odehráli jsme tři zápasy během šesti dnů, na hráčích se projevila únava. Měli jsme se tím popasovat lépe,“ uvedl pro klubový web asistent trenéra Tomáš Jakus.

„Únavu jsme si nechtěli připustit, ale ty tři zápasy během šesti dnů na nás byly patrné. Měli jsme těžké nohy a nestíhali jsme.“Třinecký brankář Jiří Adamuška

Třinecký brankář Jiří Adamuška souhlasil. „Únavu jsme si nechtěli připustit, ale ty tři zápasy během šesti dnů na nás byly patrné. Měli jsme těžké nohy a nestíhali jsme,“ podotkl.

Adamuška chytil ještě ve třinácté minutě za bezgólového stavu penaltu. „Myslím si, že na nás byli dobře připravení. Věděli, jak nás zavírat, jak mají chodit do brejků. V prvním poločase jsem vyrobil penaltu, čekal jsem, že to ten hráč bude střílet. Skočil jsem mu pod nohy, ale on si míč ještě píchnul a zavadil o mě. Penalta byla jasná. Chytit jsem ji musel,“ řekl Adamuška.

Mužstvo tím nenakopl a za chvíli kapituloval. Třinečtí obránci neodvrátili roh a míč po závaru dorazil Tolno. Po hodině hry se po dalším nedůrazném odkopu dostal balon k Ndiaemu a jeho střelu zpoza šestnáctky si srazil do vlastní sítě Vaněk. „Táborsko mělo hodně rohů a standardních situací, ale ty pramenily z toho, že jsme byli v soubojích pozdě. Nezvládli jsme to jak fyzicky, tak i herně,“ povzdechl si.

Třinečtí fotbalisté tak prohráli venku i pátý jarní zápas, pokaždé dokonce ani neskórovali. V tabulce jsou dvanáctí s tříbodovým náskokem na první sestupovou pozici, na které se nachází Blansko.

Táborsko – Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 23. Tolno, 60. Vaněk vl.
Třinec: Adamuška – Vaněk (75. Attah), Bedecs, Foltyn – Omasta, Weber (46. Tijani), Habusta, Hýbl (46. Janoščín) – Celba (46. Bolf), Javůrek (57. Cienciala) – Samiec. Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu