Fotbalisté skvěle reprezentovali naše železárny

Fotbalové družstvo ZO OS KOVO TŽ postoupilo při své premiérové účasti na mezinárodním turnaji v malé kopané s názvem QantoCup do čtvrtfinále a obsadilo v konkurenci šedesáti týmů páté až osmé místo.

Fotbalové družstvo ZO OS KOVO TŽ udělalo huti na turnaji QantoCup dobré jméno. Foto: archiv ZO OS KOVO TŽ

„Kluci na začátku roku vyhráli v Zawiercie podruhé za sebou mezinárodní mistrovství polských hutníků a přišli s myšlenkou, že by se rádi srovnali i s družstvy na QantoCupu, který je jedním z nejprestižnějších turnajů v malé kopané u nás. Vyhověli jsme jim. Jsme rádi, že nás kluci reprezentují,“ řekl vedoucí družstva Zdeněk Turoň.

„Kluci ale ukázali, že jsou výborní hráči, a moc se mi líbilo, jak zodpovědně k turnaji přistoupili. Předvedli výborné výkony.“Vedoucí družstva Zdeněk Turoň

S výsledkem byl spokojený. „Úroveň je mnohem vyšší než v Zawiercie, protože zde hraje spousta futsalistů z nejvyšší soutěže. Například kádry obou finalistů tvořili borci z Chrudimi a Vysokého Mýta. S oběma mužstvy jsme se střetli ve skupinách před play off v boji o první místo. Byly to vyrovnané zápasy, rozhodovaly maličkosti,“ pokračoval.

Základní i semifinálová skupina měla z třineckého pohledu identický průběh. Po třech výhrách nastoupili k duelu o prvenství ve skupině, ale neuspěli a skončili druzí. „Kluci neměli s postupem do play off, do kterého prošlo 32 nejlepších týmů, žádný problém. Při výhrách kontrolovali průběh zápasu. Bylo znát, že jsou už sehraní a soupeřům pomalu nepůjčili balon,“ těšilo ho.

Třinecké družstvo v play off porazilo Dubnici nad Váhom 3:1, Smirnoff Svitavy 4:1, ale ve čtvrtfinále mu vystavilo stopku Atlético Most, které vyhrálo 2:1. „Vyrovnali jsme čtyři minuty před koncem, ale soupeř rozhodl gólem z poloviny, takovým padajícím listem přímo do vinglu. Je to i o štěstí. Klidně jsme mohli jít dál. Kluci ale ukázali, že jsou výborní hráči, a moc se mi líbilo, jak zodpovědně k turnaji přistoupili. Předvedli výborné výkony,“ uzavřel vedoucí mužstva Zdeněk Turoň.

Na turnaji startovala ještě další dvě družstva z Třinecka. Tým Gamisport.cz Třinec skončil v semifinálové skupině a Lake Malawi Třinec už v základní.

Výsledky ZO OS KOVO TŽ
Základní skupina:
FMUK Veteráni Bratislava 2:0, Zaba Team Žilina 3:1, Strejdové 7:1, Golden Guns Hradec Králové 2:3.
Semifinálová skupina: Benfika Chomutov 5:0, Močky Svitavy 4:1, Game Ower Letohrad 4:2 a Střelci z Vysočiny 1:2.
Play off: Pruhy´83 Dubnica nad Váhom 3:1, Smirnoff Svitavy 4:1, ve čtvrtfinále s Atléticem Most 1:2.
Sestava: Ondřej Kreželok – Lukáš Baron, Filip Buryan, Filip Przyczko, Ivan Martinčík, David Kantor, Miroslav Samek, Marek Samek, Martin Sporysz.

 

Další zprávy z regionu