Fotbalisté Třince přezimují na devátém místě, o stupínek nesplnili cíl

Třinečtí fotbalisté zakončili podzimní část domácí remízou 1:1 s Varnsdorfem. Soupeř vedl od 22. minuty trefou Davida Bredy, po hodině hry vyrovnal Filip Kubala. Oba trenéři se shodli, že je nerozhodný výsledek zasloužený.

Filip Kubala (vpravo) se na hřiště dostal ve druhém poločase a svou aktivitu korunoval gólem na 1:1: Foto: Petr Rubal

Úvodnímu gólu předcházela neproměněná penalta Třince. Střelu Imricha Bedecse do levé strany branky vystihl gólman Samoel. „To se stává. Spíše jsem zklamaný, že jsme prvních třicet minut nehráli dobře. Soupeř si vytvářel šance z našich fatálních chyb, nabídli jsme mu dvě tři brankové příležitosti a jedna se ujala. Zopakovalo se naše první utkání, kdy jsme ve Varnsdorfu hráli první půlku špatně a druhou lépe,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec.

„Máme pracovité mužstvo a to, co předvádíme na tréninku, by byl materiál na krásná videa, ale nedokážeme to přenést do zápasu. Musíme zjistit proč.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Pro druhý poločas připravil dvě změny – stáhl zkušené hráče Filipa Hlúpika s Jiřím Valentou a ofenzívu posílil Muhamedem Tijanim a Filipem Kubalou. Oba hru oživili, agilní Kubala se od úvodních sekund pobytu na hřišti dostával do šancí a vyrovnal.

„Přiznám se, že posledních čtyři pět zápasů jsem tohle měl možná udělat častěji a dříve. Třeba už ve třicáté minutě. Je to sice trest, ale mančaft musí pocítit, že když se nedaří, musí přijít změna. Nemůžu furt jen čekat, až se na něco stane. Máme pracovité mužstvo a to, co předvádíme na tréninku, by byl materiál na krásná videa, ale nedokážeme to přenést do zápasu. Musíme zjistit proč,“ pokračoval.

Podzimní část Třinec dobře začal, vyhrál na hřišti exligové Dukly 3:2. Následně získal ve třech utkáních jen bod, ale mezi 5. až 11. kolem neprohrál, když nejdříve třikrát remizoval a poté zvítězil čtyřikrát v řadě. Ve zbylých pěti zápasech ale vybojoval už jen tři body za remízy.

„Naše sinusoida proti Varnsdorfu pokračovala. Nemáme ve hře pasáže, že bychom byli 70, 80 minut zápasu lepší. Zase nás trochu v některých momentech ovládal strach a po vyrovnaní jsme měli mít větší vítr. Pár věcí si musíme vyříkat,“ řekl Habanec.

Třinec tak přezimuje na deváté příčce druhé ligy s 22 body. „Před sezonou jsme chtěli mít po šestnácti kolech 24 bodů. To je 1,5 bodu na zápas a s tím bychom se pohybovali uprostřed tabulky. Fotbalová matematika říká, když získáte v průměru bod na utkání, hrajete o záchranu. Dva body na zápas znamená boj o vyšší příčky a postup. Jsme devátí, nesplnili jsme o stupínek cíl pro podzimní část. Uděláme vše proto, abychom to na jaře napravili,“ podotkl trenér.

Varnsdorf v Třinci navázal na výborný výkon z minulého zápasu, ve kterém doma remizoval s ambiciózní Duklou Praha. „První půlka byla slušná, ale z hlediska produktivity hodně špatná. Kdybychom lépe řešili naše příležitosti, mohli jsme vést vyšším rozdílem než 1:0,“ řekl trenér Varnsdorfu David Oulehla.

Jeho svěřenci se po přestávce dostali pod tlak a neodolali. „Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Domácí prostřídali, poslali na hřiště Tijaniho a Kubalu, kteří mají obrovskou kvalitu, a začali jsme propadávat ve středu hřiště. Třinec měl hodně nepříjemných situací, po zásluze vyrovnal a mohl i rozhodnout. Remíza je ale zasloužená, bod z venku bereme,“ dodal.

Třinec – Varnsdorf 1:1 (0:1)
Branky: 59. Kubala – 22. Breda. Rozhodčí: Lerch – Koval, Klupák. ŽK: Gáč, Janoščín – Micovčák, Houser, Ondráček, Heppner.
Třinec: Adamuška – Kušnír, Bedecs, Gáč, Janoščín – Samiec, Valenta (46. Kubala) – Hlúpik (46. Tijani), Machalík, Cienciala (76. Omasta) – Arroyo. Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu