Fotbalisté Vendryně i Bystřice schytali sedm gólů

Fotbalisté Vendryně prohrávali doma v I. B třídě s Věřnovicemi už v první půli 1:5 a nakonec podlehli 4:7. Sedmigólový příděl schytala i Bystřice na půdě Břidličné (2:7).

Brankář Vendryně Tomáš Kolarczyk inkasoval už v první půli pět branek. Foto: Roman Baselides

„První poločas byl šílený, nekoncentrovaný. Na hřišti jsme působili líně, bez pohybu a důrazu. Soupeř toho využil doslova na sto procent, protože proměnil snad všechny šance, co měl,“ vysvětlil vedoucí mužstva Vendryně Lukáš Martynek.

„Výsledek neodpovídá. I trenér soupeře uznal, že je prohra krutá a diváci nás za hru chválili, ale co z toho, když si vezeme takový debakl.“ Trenér Bystřice Zdeněk Černek

Vendryni vstřelil čtyři góly Vlček, který po přestávce zvyšoval v 58. a 63 minutě na hrozivých 6:1 a 7:2. Druhý poločas ale domácí vyhráli 3:2. „Naše hra se zlepšila, ale samozřejmě těžko tomu přikládat nějakou váhu, soupeř už mohl hrát v pohodě. Je to facka,“ podotkl.

Bystřice inkasovala poslední tři góly v posledních deseti minutách. „Výsledek neodpovídá. I trenér soupeře uznal, že je prohra krutá a diváci nás za hru chválili, ale co z toho, když si vezeme takový debakl,“ mrzelo trenéra Bystřice Zdeňka Černeka, který před týdnem své svěřence vyzdvihl za dobrou práci v obraně s vedoucím Bílovcem.

„Chtěl jsem, abychom na ten zápas navázali. Ale nevyšly nám začátky obou poločasů, soupeř v nich dal po dvou gólech. Je škoda, že před přestávkou Zoubek nevyrovnal v gólové šanci na 2:2, po standardce hlavičkoval vedle. Tentýž hráč mohl v 80. minutě snížit na 4:3. Tentokrát hlavičkoval po další standardce z těžké pozice, stál zády k brance, ale těsně minul. Mohlo to být jiné, místo toho jsme chybovali a inkasovali popáté,“ pokračoval kouč.

Souboj dvou jediných regionálních zástupců v I. A třídě vyzněl jednoznačně pro Jablunkov. Spartak prohrával, ale nakonec pokořil Smilovice 4:1.

Hnojník odstartoval sezonu v I. B třídě deseti výhrami, ale v jedenáctém kole poprvé narazil. Na hřišti Petrovic si vypracoval více šancí než soupeř, ale podlehl 0:2. Na koncovku si stěžoval i Nýdek, který sice vedl nad Sedlištěm od druhé minuty, ale soupeř v závěru utkání dvěma góly otočil na konečných 2:1. „Za stavu 1:0 jsme neproměnili tři vyložené tutovky. Ten zápas jsme měli vyhrát,“ řekl asistent trenéra Nýdku Tomáš Hadrava.

Také Mosty u Jablunkova neudržely vedení. V utkání dvou posledních týmů soutěže otočily s Raškovicemi z 0:1 na 2:1, ale poté už střílel branky jen hostující Kožar a hattrickem zařídil týmu výhru 4:2.

V I. B třídě vyhrály z našeho regionu jen Oldřichovice, které hrály ve Staříči od 35. minuty proti desíti a v dlouhé přesilové hře zvýraznily vedení z 1:0 na konečných 4:0. Zvítězil také Český Těšín, který porazil v krajském přeboru po dobrém výkonu Brušperk 4:1.

Další ohlasy trenérů a hráčů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu