Fotbalisté zaskočili Duklu aktivní hrou, v závěru ale ztratili vedení 2:0

Třinečtí fotbalisté aktivní hrou a výborným napadáním zaskočili Duklu Praha a ještě v 85. minutě vedli 2:0. Favorit ale ve zbytku utkání vyrovnal slepenými góly na 2:2.

Třinecký Foltyn zastavuje Faleye z Dukly. Foto: ba

„Vzhledem k průběhu utkání je to ztráta,“ uvedl třinecký záložník Erik Puchel, který po hodině hry zvýšil z trestného kopu. „Od začátku jsme si šli za výhrou a osmdesát minut jsme je mleli. Hráli jsme výborně. Nikdo z nás deset minut před koncem nečekal, že to dopadne takhle,“ mrzelo ho.

„Vzhledem k průběhu utkání je to ztráta. Od začátku jsme si šli za výhrou a osmdesát minut jsme je mleli. Hráli jsme výborně. Nikdo z nás deset minut před koncem nečekal, že to dopadne takhle.“Třinecký záložník Erik Puchel

Před sezonou jeden z adeptů hrál první zápas po karanténě. „Je to nepříjemné, když musíte sedět doma, ale zaskočili jsme je, že jsme je tak vysoko napadali. Málokdo na ně tohle hraje. Byli jsme aktivní, agresivní, vyhrávali jsme vepředu osobní souboje a dostávali je pod tlak už od rozehrávky,“ pokračoval.

Skóre otevřel v patnácté minutě z hranice šestnáctky pohotovou střelou Martin Samiec, který využil špatného odkopu hostí. Jakmile Třinec přidal druhý gól, zaznívalo od hráčů, jak se povzbuzovali, aby nezalezli a pokračovali v aktivní hře. Puchel vyzdvihl, že náročný styl vydrželi.

„Je to náročné uběhat a klobouk dolů, že jsme zvládli. Potvrzuje to, že jsme připraveni dobře,“ těšilo ho. „Ani nemůžeme říct, že by nás v závěru nějak zatlačili. Spíše jsme neměli štěstí. První gól padl od tyčky do brány, při druhém Chris (Attah) tečoval za sebe hlavou míč, který se potom od ramene (Tomáše Omasty) odrazil do branky. Prostě smůla. To nebyly ani vyložené šance,“ řekl.

Na druhou stranu Puchel přiznal, že se závěr mohl odehrát lépe. „Měli jsme posledních sedm osm minut už ukopat. Neříkám zalézt v osmi na šestnáctku, ale nějak rozkouskovat hru. Ale teď se to lehce říká. Po druhém gólu jsme byli v euforii, dařilo se nám narušovat jejich akce už v zárodku. Vždyť před gólem měli jen jednu šanci (Kozel z malého vápna přestřelil prázdnou branku). Věřili jsme, že už to aktivní hrou dohrajeme,“ dodal.

Třinec – Dukla Praha 2:2 (1:0)
Branky: 15. Samiec, 60. Puchel – 86. Šebrle, 87. Omasta vlastní.
Třinec: Pastornický – Omasta, Gáč, Foltyn, Janoščín – Habusta, Weber, Samiec (75. Buneš) – Celba (71. Stáňa), Puchel (84. Javůrek) – Tijani (71. Attah). Trenér: Straka.

 

Další zprávy z regionu