Grycz dosáhl ve Světovém poháru nejlepšího letošního výsledku

Moderní pětibojař Marek Grycz skončil osmnáctý ve Světovém poháru (SP) mužů v Sofii. Závodník Sportovního centra v Bystřici obsadil v předchozích dvou startech v SP 33. místo a ve druhém nepostoupil do finále z kvalifikace.

Marek Grycz v šermu špatně začal, ale nakonec dosáhl téměř vyrovnané bilance výher a proher (17:18). Archivní foto: Filip Komorous

„Umístění je super a jsem spokojený, i když mohlo to být i lepší. Po hrozném začátku v šermu, ve kterém jsem vyhrál jen sedm z úvodních 21 duelů, musím být ale za tohle rád,“ uvedl Grycz po závodě.

V šermu nakonec dosáhl téměř vyrovnané bilance (17 výher, 18 proher), dvou set metrovou trať uplaval za 2:05.67. Při jízdě na koni ztratil pouze jedenáct bodů, ale v kombi (běh se střelbou) měl o 47 sekund pomalejší čas než v kvalifikaci.

„Trať byla stejná, ale totálně rozmočená. Běželo se v brutálním blátě, proto jsem byl o hodně pomalejší než v semifinále, ve kterém jsem si v kombi vytvořil osobní rekord (11:04,20). I proto se nedá odhadovat, kde bych mohl být v případě, že bych zopakoval výkon z kvalifikace, protože podmínky byly pro všechny jiné. A také se hodně projevilo, že jsem byl po kvalifikaci unavený, protože jsem opět musel běžet na doraz, abych postoupil,“ pokračoval.

Moderní pětibojaře čeká ve Světovém poháru už jen finále, do kterého v součtu všech čtyř závodů postoupí 36 nejlepších. „Jsem v pozici třetího náhradníka. Pokud tři lidé z nějakého důvodu nebudou moc startovat, mohl bych jet. Ale spíše počítám s tím, že mi to nevyjde a že mým nejbližším vrcholem bude červnové mistrovství světa,“ uzavřel Marek Grycz.

Další zprávy z regionu