Gymnasta Sliž skončil třetí ve Světovém poháru mužů

Radomír Sliž mladší se po roce opět blýskl třetím místem se sestavou na koni našíř v závodě Světového poháru mužů. Po sedmém místě z mistrovství Evropy tak dosáhl letos dalšího velkého úspěchu.

Gymnasta Radomír Sliž mladší skončil třetí v závodu Světového poháru mužů. Foto: archiv R. Sliže

„Potvrdil jsem, že letošní účast ve finále na ME nebyla náhoda, a to mě těší,“ uvedl Sliž mladší. „Nesešla se zde sice kompletní světová špička, ale konkurence byla pořád velká. V soutěži startovali mistr Evropy a olympijský vítěz, Maďaři i Chorvaté, kteří patří k velmocem v koni našíř. Jsem rád, že jsem se mezi nimi prosadil a že jsem stejně jako loni skončil v jednom ze závodů Světového poháru na bedně,“ pokračoval.

„Potvrdil jsem, že letošní účast ve finále na ME nebyla náhoda, a to mě těší.“Radomír Sliž mladší

Od rozhodčích dostal za sestavu slušnou známku 13,833. „Jsem spokojený. Řekl bych, že mě ocenili lépe, než bych si zasloužil. Ve výkonu ale vidím rezervy a štve mě, že jsem na konci sestavy udělal dvě chyby. S trenéry jsme si je vysvětlili. Vím, že můžu být lepší,“ přiznal.

Výsledky ze Světového poháru se budou do olympijské kvalifikace počítat až od příštího roku. „Kritéria jsou tvrdá. Místa si zajistí ze Světového poháru jen dva gymnasté. Příští týden odlétám na mistrovství světa, ze kterého se na olympiádu nominují jen všichni tři medailisté. Není to jednoduché,“ upřesnil Sliž mladší. „Minimálně do šestnáctého místa chci ale na MS skončit,“ podotkl.

Těší jej, že se ale pořád zlepšuje. „Aktuálně piluju stále stejnou sestavu a snažím se, abych ji zajel bez chyb. Zvyšujeme ale obtížnost, učím se nové cviky. Zařadíme je příští rok a uvidíme, na co budu stačit,“ uzavřel Radomír Sliž mladší.

Další zprávy z regionu