Hnojník je podzimním králem, Mosty a Bystřice musí zabrat

Podzimním králem I. B třídy jsou fotbalisté Hnojníku. První polovinu soutěže uzavřeli výhrou 2:1 ve Vendryni. V derby zvítězily i Oldřichovice, které uspěly v Nýdku 3:1. Český Těšín se s Bystřicí rozešel smírem 2:2.

Fotbalisté Hnojníku poztráceli na podzim v I. B třídě pouze pět bodů. V soutěži dali nejvíce branek (40) a nejméně jich inkasovali (12). Foto: Roman Baselides

„Neprožívám to,“ komentoval první místo trenér Hnojníku Alois Mikunda. „Samozřejmě jsme ale spokojeni, předseda klubu na zakončení pronesl, že pokud chtějí kluci postoupit, tak peníze budou a zakazovat jim to nebude. Ale většina kluků stojí nohama na zemi. Buďme upřímní, bez posil by to bylo v I. A třídě hodně těžké. Raději se pohybovat nahoře v I. B třídě, to mají hráči z fotbalu větší radost, než se plácat na spodku o soutěž výš. A vidíme to i na příkladu Lutyně, která na jaře postoupila a dostává teď výprask za výpraskem,“ dodal.

„Buďme upřímní, bez posil by to bylo v I. A třídě hodně těžké. Raději se pohybovat nahoře v I. B třídě, to mají hráči z fotbalu větší radost, než se plácat na spodku o soutěž výš.“Trenér Hnojníku Alois Mikunda

Hnojník položil základ výhry ve Vendryni v úvodním poločase, ve kterém dal obě branky. „Zápas ovlivnil silný vítr. V první půli jsme měli vyhodu my, ve druhé oni. V závěru mohli vyrovnat, náš brankář ale chytil Brzezinovi vyloženou šanci a předtím vytáhl ze šibenice střelu placírkou, která s tím větrem nabrala velkou rychlost. Ale vyhráli jsme zaslouženě. Více jsme drželi míč a vypracovali si více šancí,“ řekl kouč.

Jen o tři body zpět jsou na třetí příčce Oldřichovice, které vyhrály v derby na hřišti Nýdku 3:1. „Naše vítězství se nerodilo lehce. Víme, že nám tvrdá hra soupeře nesedí, a to se také projevilo. Ale zvládli jsme to a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Musím všechny hráče pochválit za celou podzimní část,“ řekl trenér Oldřichovic Miloš Koloničný. Naopak poslední jsou v I. B třídě Mosty, které první polovinu soutěže zakončily prohrou 2:4 s Horní Suchou. Na kontě mají jen čtyři body.

Záchranářské starosti budou mít v krajském přeboru i v Bystřici, která ztratila v Českém Těšíně dvoubrankový náskok a remizovala 2:2. Nováček soutěže je po odstoupení Šenova na posledním patnáctém místě se sedmi body. „Přístup se musí radikálně změnit. Předseda a další lidé kolem fotbalu dělají všechno. Máme úzký kádr a chybí nám hrotový útočník, to je fakt. Jenže tréninková docházka, morálka a životospráva některých hráčů je tak tristní a hrozná, že tady nemají co dělat,“ nebral si servítky kapitán Bystřice Ivan Martinčík.

Týmy Jablunkova i Smilovic odehrály v I. A třídě zápasy s identickým průběhem i výsledkem. Obě mužstva doma vedla 1:0 a 2:1, ale nakonec remizovala 2:2. Jablunkov se rozešel smírně se Stonavou a Smilovice s Libhoští. Trenéři obou týmů se navíc shodli, že soupeřům branky darovali a že je remíza ztrátou.

Další ohlasy trenérů a hráčů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu