Hokejista Musil odehrál v minulé sezoně 101 zápasů

Kdyby se udělovala v české extralize cena Železný muž, patřil by David Musil k jejím hlavním kandidátům. Třinecký obránce nastoupil minulý ročník k 101 zápasům.

David Musil strávil během letošní dovolené deset dní na Kubě s přítelkyní Kristýnou. Foto: archiv D. Musila

Úctyhodný počet nasbíral v součtu utkání v přípravě, Lize mistrů, Spenglerovém poháru, extralize a reprezentaci, v níž hrál na mistrovství světa v první obranné dvojici. „Je to hodně zápasů, ale po sezoně jsem se cítil dobře. Vyhráli jsme titul, to byl neskutečný zážitek. Těžko se popisuje. Těšilo mě také, že jsem lidem, kteří mi nevěřili, ukázal, že můžu hrát i na mistrovství světa,“ uvedl Musil.

„Pro mě je například dovolená i to, že vyrazíme s našima do Špindlu a tam jezdíme padesát šedesát kilometrů na kole. To je pro mě lepší regenerace než vypnout a nic nedělat.“ David Musil

Celkově za Třinec nastoupil v uplynulých dvou letech k 190 duelům. „Když je dlouhá sezona, znamená to, že hraješ důležitější a důležitější zápasy a nabíráš více zkušeností. Šel jsem do Třince, abych se rozvíjel, a jsem rád, že mám dostatek prostoru hrát,“ pokračoval.

Musil si po mistrovství světa odpočinul od hokeje jen krátce. Jeho dovolená trvala tři týdny. „Stačilo mi to. Možná to bylo až moc, protože mám stejně nejraději aktivní odpočinek. Pro mě je například dovolená i to, že vyrazíme s našima do Špindlu a tam jezdíme padesát šedesát kilometrů na kole. To je pro mě lepší regenerace než vypnout a nic nedělat,“ vysvětlil třinecký obránce, který i na zápasy play off jezdil na kole.

David Musil v dnešním vydání Třineckého hutníku prozrazuje, jakou radu dostal od strýce Bobbyho Holíka a že dbá na stravu i spánek. Popisuje také, co ho zaujalo na dovolené na Kubě.

 

Další zprávy z regionu