Hokejisté jeli do Liberce i vlakem, Svačina s Vránou už mají stříbra dost

Třinečtí hokejisté vyrazili na finálovou sérii kombinovanou dopravou – do Ostravy autobusem, poté jeli vlakem do Prahy. V hlavním městě ČR zase přestoupili do autobusu, kterým zamířili do Liberce.

Ilustrační foto: archiv

„Nechtěl jsem, aby se kluci trmáceli celou cestu v autobuse. Ve vlaku je komfort daleko větší. Můžou se projít, natáhnout. Je to věc, na kterou jsem apeloval, ušetří nám dvě tři hodiny cestování každý den,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa v rozhovoru s novináři před odjezdem. „Někdy trvá cesta autobusem s pauzou i sedm hodin, je to náročné. Jsem rád, že jsme i tuhle sérii zahájili komfortem pro kluky. Mohli si tak lépe odpočinout a soustředit se na výkon a ne na stojící auta,“ vysvětlil.

„Nechtěl jsem, aby se kluci trmáceli celou cestu v autobuse. Ve vlaku je komfort daleko větší. Můžou se projít, natáhnout. Je to věc, na kterou jsem apeloval, ušetří nám dvě tři hodiny cestování každý den.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Varaďa dodal, že to má výhodu i pro celý trenérský tým. „Můžeme po cestě pracovat a chystat věci, na které by nebyl čas při drnkotání v autobusu. Je skvělé, že to můžeme využít. Samozřejmě do Vítkovic bychom vlakem nejeli, my ale máme soupeře ze vzdálených končin,“ dodal.

Stejný způsob dopravy volili Oceláři už v sérii s Plzní. „Na první cestu do Plzně jsme výhodu speciálního vagonu neměli, to až na šestý zápas. První cesta byla obyčejná, však jsme obyčejní kluci,“ pokračoval.

Změnu si pochvaluje i třinecký útočník Vladimír Svačina. „Je v tom vlaku více místa, cesta se více rozkouskuje, než být pět a půl hodiny v autobuse. Takhle je to ideální,“ řekl Svačina, který hrál finále české extraligy čtyřikrát a pokaždé stál na straně poražených. Petr Vrána stejnou situaci zažil dokonce už sedmkrát (dvakrát v zámořské QMJHL, dvakrát v české extralize, dvakrát v KHL a jendou ve finále Ligy mistrů) a pořád čeká na premiérový titul.

„Některým hráčům se nepoštěstí hrát finále ani jednou. Doufám, že o to větší chuť budeme mít, abychom to prolomili. Každý si chce na pohár šáhnout. Chuť a motivace je obrovská. Myslím si, že hrajeme neskutečně jako tým a že si za tím jdeme. Všichni musíme fárat. Máme sebevědomí i zkušenost, abychom to letos udělali,“ podotkl Svačina.

Rituály ani jeden nehodlají měnit. Ostatně Vrána z vlastní zkušenosti ví, že mu v minulosti nepomohlo ani zapálení svíček v kostele. „To jsem vyzkoušel v Rusku. Tam to bylo dáno jejich tradicemi a taky to nevyšlo. Takže myslím, že svíčky z toho vynecháme. Budeme dělat všechno jako normálně a uvidíme, co z toho vypadne,“ prozradil Vrána. „Rozhodne se na ledě,“ podotkl Svačina.

Zápas začíná dnes v 17.00 a vysílají ho současně obě televizní stanice – ČT i O2.

Další zprávy z regionu