Je to velké zklamání, říká Michal Kovařčík o vyřazení z Ligy mistrů

Třinečtí hokejisté ztratili naději na postup do další fáze Ligy mistrů a nezopakují semifinálovou účast z minulé sezony. Oceláři doma podlehli Storhamaru 2:3, soupeři stačilo na tři branky pouhých šestnáct střel.

Dan Przybyla (č. 92) dostal šanci zahrát si v Lize mistrů. Foto: Petr Rubal

„Je to velké zklamání. Čekali jsme od sebe víc. Měli jsme na to jít dál. Ukázali jsme to v utkáních ve Švédsku (Djurgaarden) a Finsku (Tappara Tampere). Bohužel, takový je sport. Jedna sezona je taková, druhá jiná. Teď se budeme soustředit na to, abychom v extralize navázali na dvě výhry a pokračovali na vítězné vlně,“ uvedl po utkání Michal Kovařčík.

„Měli jsme na to jít dál. Ukázali jsme to v utkáních ve Švédsku (Djurgaarden) a Finsku (Tappara Tampere). Bohužel, takový je sport.“třinecký útočník Michal Kovařčík

Oceláři vyslali dvojnásobné množství střel než Norové, ale hosté byli produktivnější. To podle Kovařčíka rozhodlo. „Proměnili šance a dali góly, na které se ani moc nenadřeli. Myslím si, že jsme jich měli o hodně více, ale bohužel nedáváme góly. Takový je hokej. Někdy vyhraje horší tým,“ vysvětlil.

Třinec ve druhé třetině otočil z 0:1 na 2:1 po hezkých kombinacích, ale závěrečná část vyzněla pro soupeře. „Ukázal nám, jak se dávají branky. Ve třetině nám to proklouzlo mezi prsty a bylo to završené vlastním gólem (Martina Gernáta). Výsledek mě netěší,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Kouč v sestavě udělal několik změn a nechal hrát mladíky Víta Christova, Dana Przybylu a v obraně Jana Bartka. „Některým klukům, které jsme ještě neviděli, jsme dali příležitost, aby se ukázali. Myslím si, že pro ně je to posun v kariéře dál, i když zápas nedopadl, jak si představovali,“ vysvětlil.

Oceláře teď čeká domácí dvojzápas – v pátek vyzvou Spartu Praha (17.00) a v sobotu Pardubice (18.00). „Věřím, že se v těch zápasech vydáme a že budeme pokračovat v nastaveném trendu, který bychom si přáli,“ uzavřel Varaďa.

Třinec – Storhamar 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Bukarts), 37. Marcinko (Bukarts, Doudera) – 3. Dahlström (Svensson, Thoresen), 46. Salsten (Fogström, Östli), 59. Thoresen (Svensson, Dahlström). Rozhodčí: Jarec (Běl.), Jeřábek – Lederer, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2669.
Třinec: Hamerlík – Gernát, Doudera, Galvinš, Musil, Matyáš, Kovář, Bartko – Rudovský, Marcinko, Chmielewski – Svačina, Cienciala, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Bukarts – Hrňa, Hladonik, Christov – Przybyla. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu