Jen blázen mohl čekat, že Pardubice porazíme 4:0 na zápasy, řekl Svačina

Vladimír Svačina označil výhru Třince 3:2 nad Pardubicemi v pátém utkání za nejlepší, jaké s nimi v sérii odehráli. Věří, že si výkon přenesou i na led soupeře a že tam zítra stvrdí postup do semifinále.

Tomáš Marcinko (úplně vpravo) vstřelil dvě branky Třince včetně vítězné z 55. minuty. Foto: Petr Rubal

Výsledek kopíruje i průběh série. Oceláři ztratili vedení 2:0, ale v 55. minutě zařídil Tomáš Marcinko svým druhým zásem v utkání výhru 3:2. Stejným poměrem vede Třinec i v sérii.

„Nikdo nečekal, že je sfoukneme 4:0. To si mohl říci jedině blázen, když Pardubice měly ve druhé polovině soutěže více bodů než Třinec. Do zápasu jsme šli, že to urveme, že jiná cesta není. Nevěřím, že nás teď Pardubice dvakrát po sobě porazí. Nikdo z nás si nepřipouští, že by měl být konec sezony. Vždyť je ještě venku sníh, to se má hrát hokej,“ podotkl Svačina.

Oceláři na rozdíl od předešlých dvou utkání upustili od toho, aby se Pardubicím vyrovnali v tvrdosti. „Je zbytečné, abychom se podřizovali jejich hře. Nejsme tým, který by se s nimi měl prát, přetahovat, sekat a podobně. Naše přednost je hrát na puku a kombinovat. To se teď potvrdilo. Hlavně bych ale vyzdvihl parádní týmový výkon. Hráli jsme jako jeden muž,“ těšilo ho.

„Nevěřím, že nás teď Pardubice dvakrát po sobě porazí. Nikdo z nás si nepřipouští, že by měl být konec sezony. Vždyť je ještě venku sníh, to se má hrát hokej.Vladimír Svačina, útočník Ocelářů

Třinec inkasoval gól na 2:2 v úvodu třetí třetiny z ofsajdu gólem při vlastní přesilové hře, když na modré čáře utekl puk Davidu Ciencialovi a Tomáš Rolinek z přečíslení skóroval. „David měl strašně těžkou pozici. Puk šíleně rotoval, a když se mu dotkl hokejky, odskočil ven. S tím se v té chvíli nedalo nic dělat. Vůbec se nedá říci, že by to byla jeho chyba. Věděli jsme ale, že i když jsme dostali gól na 2:2, že to dneska urveme. To tak někdy je, že to tým cítí,“ pokračoval.

Svačina se v minulém utkání nevešel do základní sestavy a v pátém utkání hýřil aktivitou, měl několik šancí dát gól. „To je na trenérech, jak to točí nebo netočí. Já jsem si odpočinul a měl jsem více sil do hry. Doufám, že ještě týmu nějakým gólem pomůžu a že si ho nechávám na nějaký důležitější moment,“ uzavřel.

Třinec – Pardubice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Marcinko (Petružálek, Krajíček), 33. Krajíček (Doudera, Dravecký), 55. Marcinko (Rákos) – 36. Svoboda (Dušek, J. Sýkora), 44. Rolinek. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pešina – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5054. Stav série: 3:2.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Roth, Musil, Matyáš, Linhart – Růžička, Marcinko, Petružálek – Dravecký, Vlach, Rákos – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu