Ještě teď se klepu, řekl Kovařčík po úžasném obratu

Třinečtí hokejisté otočili v semifinále s Plzní skóre v závěrečných třech minutách z 1:2 na 3:2 a stejným poměrem vedou i v sérii. Zápas rozhodl Milan Doudera v čase 59:40 a v sobotu budou Oceláři útočit na postup do finále.

Třinecký útočník Martin Růžička se snaží vymyslet gólovou akci. Foto: Petr Rubal

„Euforie je obrovská, ty emoce, ještě teď se klepu. Je to neuvěřitelné, ale nesmíme zapomenout, že to je 3:2 a hraje se na čtyři výhry. Do dalšího zápasu musíme jít s pokorou. Pořád není konec. Nesmíme si myslet, že už to je vyhrané,“ prohlásil v rozhovoru s novináři Michal Kovařčík, který vyrovnal v 58. minutě na 2:2.

„Euforie je obrovská, ty emoce, ještě teď se klepu.“Třinecký útočník Michal Kovařčík

Gól třineckého mladíka ještě posuzoval videorozhodčí a záběry potvrdily, že puk o pár milimetrů překročil brankovou čáru. „Plácl jsem to na tyčku a (brankář) Frodl si puk trochu sklepnul. Měl smůlu, ale i takový jeho hokej,“ řekl Kovařčík, který gólem korunoval slušný výkon čtvrté formace. „Šance jsme měli. Možná jsme ty situace měli zahrát chytřeji, ale pořád jsme si věřili,“ dodal.

Obrat završil Doudera. „Led už byl špatný, dvacet vteřin do konce. Já jsem byl vůbec rád, že jsem puk přijal a odbruslil s ním. Víceméně jsem tam nahodil jen žabičku, protože jsem viděl, že je tam chaos. Se štěstím to propadlo, ale i takové góly se počítají. Důležité bylo, že tam byl hráč před bránou a gólman nic neviděl, jinak by to gól být nemohl,“ popsal třinecký obránce rozhodující moment.

Třinec otočil i sérii z 0:2 na 3:2. Všechna tři utkání vyhrál o gól a už minule Šimon Hrubec s úsměvem prohlásil, že se musí podívat do zrcadla, zda nemá šedivé vlasy jako Karel Brückner. „Já jsem na tom podobně. Opravdu, ty zápasy jsou o nervy. V Plzni všechny o gól, třásli jsme se tam do posledních minut. A teď to samé. Byla to bitva až do konce a to čekáme i v Plzni,“ řekl Doudera.

Jiskří se více i na ledě a Jiří Polanský svedl už v desáté minutě pěstní výměnu s Petrem Strakou. Třinecký útočník, který je pověstný hlavně technickými kousky, se porval v play off už podruhé. Ve čtvrtfinále s Vítkovicemi změřil síly s Peterem Trškou. „Z něho se stává Rocky Balboa. Super, aspoň ukázal, kdo je tady pánem, sjednal si tam respekt a tohle může týmu pomoct. Plusové body pro Jirku,“ komentoval Doudera vítěznou bitku Polanského.

Série pokračuje v sobotu šestým zápasem a Třinec bude útočit na postup do finále. „Budeme to tam chtít doklepnout. Ale pojedeme s pokorou. Uvědomujeme si, že jsme to dnes zvládli na poslední chvíli, mohlo to dopadnout úplně jinak,“ uznal Doudera.

Třinec – Plzeň 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, Hrňa), 58. M. Kovařčík (Doudera), 60. Doudera (Dravecký) – 12. Stach (Jones, Indrák), 32. Pulpán (Nedorost, Straka). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:6, navíc Polanský – Straka 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2
Sestavy:
Třinec: Hrubec – Gernát, Dravecký, Musil, Galvinš, Doudera, Husák, Adámek – Růžička, Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Plzeň: Frodl – Čerešňák, Allen, Vráblík, Moravčík, Jones, Pulpán – Gulaš, Kovář, Pour – Kindl, Kracík, Němec – Indrák, Kratěna, Stach – Eberle, Nedorost, Straka. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Pejchar.

Další zprávy z regionu