Jsem spíš střelcem, říká Stránský

Matěj Stránský loni doporučoval Ethanovi Werekovi, aby nad nabídkou Třince neváhal. Tento rok se ocitl  na jeho místě, a dokonce se zdá, že by v určitém směru mohl kanadského útočníka, který pomohl Ocelářům k titulu 19 góly, nahradit.

Matěj Stránský (vlevo) dal Brnu dvě branky, proti Olomouci ale své šance neproměnil. Foto: Petr Rubal

Šestadvacetiletý reprezentant je také od mala kanonýrem a vyznavačem důrazného hokeje. Stránský se stal například v dorostu nejlepším střelcem české extraligy (40 gólů, v sezoně 2008/09) a v posledních čtyřech sezonách vstřelil vždy více gólů, než měl asistencí.

„Je pravdou, že jsem od malička spíše střelcem a nesnažil jsem se to nikdy měnit,“ souhlasil Stránský. „Občas přihraju, ale vím, že mám celkem slušnou střelu, tak se snažím zakončovat. Také se snažím využívat svou postavu (193 cm, 96 kg), cpu se do branky a dávám góly i svým důrazem,“ vysvětlil urostlý útočník, který při premiéře za Třince vstřelil dvě branky.

Jeho góly budou o to více potřeba, protože se zranil Martin Růžička. Nejproduktivnější hráč posledního play off si poranil Achillovu šlachu a předpokládá se, že bude týmu scházet asi čtyři měsíce.

Kompletní rozhovor s Matějem Stránským přineseme ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu