Kádr je obrovsky silný, všiml si Bartošák

Třinečtí hokejisté zahájili přípravu na ledě se všemi posilami včetně té největší Patrikem Bartošákem. Scházel jen Lukáš Krajíček, který je nemocný a dobírá antibiotika.

Největší změny se v kádru Ocelářů udály v brankovišti. Novou gólmanskou dvojkou jsou Patrik Bartošák a Petr Kváča. Foto: Petr Rubal

„Když člověk vidí, v jaké sestavě jsme vletěli do přípravy, tak si myslím, že budeme jedni z hlavních favoritů na celkové vítězství. To je ale ještě daleko, zatím jsme měli jen jeden trénink na ledě a je před námi hodně práce. Počáteční pocity jsou ale super, protože člověk vnímá, že kádr je obrovsky silný. A já mám před sebou jasný cíl – pomoct tomuhle týmu v play off co nejdál,“ uvedl Bartošák.

„Počáteční pocity jsou ale super, protože člověk vnímá, že kádr je obrovsky silný.“Třinecký brankář Patrik Bartošák

Letní přípravu podle svých slov nenávidí. „Je to pro mě nutné zlo,“ řekl Bartošák a tréninkové dávky Václava Varadi označil za náročné. Neřekl by ale, že je kouč Ocelářů blázen do fyzičky. „Spíš tím, že hokej hrál a prošel si toho hodně, tak ví, co tělo potřebuje a co se musí obětovat, aby se vyhrálo. Nic se nám neodpustilo, jeli jsme od začátku do konce naplno. Minulá sezona ukázala, že tak to má asi být,“ dodal.

Rozhodně se ale necítil na ledě lehčí. „Váhu si držím tři čtyři roky stejnou. I kdybych měl ale o deset kilo míň, tak stejně se trápit budu, protože mám kompletně novou výzbroj. Vždycky je nepříjemné se do ní dostávat a trošku ji prolámat. Je to náročnější pro tělo, i proto jsem se v neděli zúčastnil dobrovolného tréninku,“ pokračoval.

Kompletní rozhovor s Patrikem Bartošákem a více informací k tréninku si přečtete v tištěné verzi Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu