Kundrátek i štístko Hrehorčák jsou znovu Oceláři

Tomáš Kundrátek se vrací po půl roce do Třince, odkud odešel v lednu do Davosu. Český reprezentant a účastník posledních olympijských her podepsal s Oceláři tříletou smlouvu.

Tomáš Kundrátek odstartoval gólem v přesilovce šest na tři obrat Třince. Archivní foto: Petr Rubal

„Ve hře bylo vícero nabídek, mohl jsem vybírat z několika klubů v Evropě, ale po konzultaci s manželkou jsem se rozhodl, že se domluvím s Třincem. V daný okamžik jsem prostě cítil, že to je nejlepší volba. Mám 29 let a už kvůli dětem chci mít větší stabilitu a jistotu do dalších let, proto jsem akceptoval tříletý kontrakt,“ vysvětlil Kundrátek pro klubový web. „Už teď se nemůžu dočkat, hrozně se těším, až sezona vypukne,“ dodal.

„Mám 29 let a už kvůli dětem chci mít větší stabilitu a jistotu do dalších let, proto jsem akceptoval tříletý kontrakt.“ Tomáš Kundrátek

Kundrátek vystřídal minulou sezonu tři kluby. Ročník zahájil v Kunlunu v KHL. S čínským klubem se ale po pár měsících dohodl na ukončení spolupráce a na začátku prosince posílil Třinec. Vydržel jen měsíc a využil klauzuli, že za určitých podmínek může v případě lukrativní nabídky odejít do 20. ledna do zahraničí.

Zatímco v Davosu hrál o udržení, Oceláři získali titul. „Bylo to rozhodnutí, kterého lituji i nelituji, ale takový je prostě hokej. To se bohužel stává i v normálním životě, že nám někdy rozhodnutí nevyjdou tak, jak jsme si představovali. Ale jsem rád, že kluci vyhráli titul, moc jsem jim to přál. Doufám, že si to užili a že budeme ve výherní pohodě pokračovat i nadále,“ zkušený obránce.

Smějou se mi, že jsem štístko, culí se Hrehorčák
Patrik Hrehorčák se po dvou letech v kanadské juniorské soutěži vrátil do Třince, se kterým se dohodl na podmínkách smlouvy a je připraven bojovat o místo v áčku. „Ani jsem se nerozmýšlel a hned jsem souhlasil. Hrával jsem tu čtyři roky, od třinácti do sedmnácti, a od prvního dne jsem si připadal, jako bych se vrátil domů. I proto jsem tu šel rád. Jsem tady velmi spokojený,“ uvedl Hrehorčák.

Slovenský útočník získal s Oceláři v každé sezoně medaili včetně titulu se starším dorostem (2015) a juniorkou (2016). „Každý se mi směje, že jsem štístko. Na Slovensku jsme v mladších kategoriích všechno vyhrávali, stejně tak i v Třinci, a když jsem šel do Kanady, tak jsme ze šedesáti mužstev vyhráli ligu,“ pousmál se Hrehorčák.

Další zprávy z regionu