MajDay se poběží v Třinci, speciálním hostem bude Krpálek

MajDay se letos výjimečně přemístil z Vendryně do Třince. Adrenalinový závod, ve kterém účastníci překonávají překážky, se uskuteční 14. srpna. Organizátoři už spustili registraci a prozradili, že během dne dorazí i judista Lukáš Krpálek.

Letošní ročník adrenalinového závodu se poběží výjimečně Třincem. Ilustrační foto: ba

„Celá akce bude mít stejný formát, jak ho lidé znají z předchozích let, a její součástí tak bude i tradiční Festival pohybu. Jen jsme vyměnili pro jeden ročník prostředí. Třinec letos slaví devadesát let a přišlo nám super spojit MajDay s oslavami města,“ uvedl za organizátory Tomáš Sedláček.

„Celá akce bude mít stejný formát, jak ho lidé znají z předchozích let, a její součástí tak bude i tradiční Festival pohybu. Jen jsme vyměnili pro jeden ročník prostředí. Třinec letos slaví devadesát let a přišlo nám super spojit MajDay s oslavami města.“Tomáš Sedláček

Trasa závodu je už hotová. „Začne i skončí v areálu Městského stadionu na Lesní a během okruhu se poběží přes lesopark, centrum města až po Jahodnou a zpátky,“ popsal Sedláček. „Chtěli jsme co nejvíce využít travnatých ploch, aby se lidem běželo příjemně. Teď si lámeme hlavu s překážkami. Inspiraci hledáme i v jiných městech, kde podnikli něco podobného, abychom lidem připravili zase co nejzajímavější úkoly,“ pokračoval.

Nepochybuje, že atmosféra závodu bude skvělá jako vždy. „Dokonce si myslím, že se přijde podívat více lidí než obvykle a že tak bude divácká kulisa bouřlivější. Máme i šanci přiblížit tento typ závodu lidem, kteří ho neznají. Bude to dobrá show a věřím, že si z celé akce odneseme všichni plno zážitků,“ dodal.

Festival pohybu se skládá ze sportovní veletrhu, kde jednotlivé oddíly propagují svou činnost. Celý den zakončí koncerty na dvou scénách. Vystoupí například rapper Paulie Garand a zpěvák Jan Kalousek.

„Máme slíbeno, že přijede i Lukáš Krpálek. Bude to pro něj první akce po olympiádě, udělá nám přednášku. Slyšel jsem, že je pro každou srandu, tak si ještě promyslím, zda by ho nešlo do něčeho zapojit. Třeba by mohlo potěšit vítěze, kdyby jim předal cenu. To se nestává často, aby vám olympijský vítěz pogratuloval. Ale to jen přemýšlím nahlas,“ uzavřel Tomáš Sedláček.

Další zprávy z regionu