Martynek dal po letech za Třinec gól a pomohl k výhře v derby

Třinečtí hokejisté potvrdili tři body z Litvínova výhrou 4:2 nad Vítkovicemi. Poprvé v sezoně skórovali Rostislav Martynek, Erik Hrňa a Martin Gernát, gólový účet uzavřel při hře bez brankáře Martin Adamský.

Erik Hrňa (vlevo) vstřelil v Karlových Varech uklidňující třetí gól. Archivní foto: Petr Rubal

Z hostujícího týmu se prosadil jen Patrik Zdráhal, který v polovině první třetiny vyrovnal na 1:1 a v poslední minutě snížil na 2:3. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně. A když jdeme do brány, vytváříme si šance. V první třetině jsme mohli vést klidně o dva góly. Měl jsem to na 2:0, Marci (Tomáš Marcinko) dal tyčku. Oni dali naopak takové dva šťastné góly po trmách vrmách. Jinak jsme zaslouženě vyhráli,“ hodnotil zápas Martynek v rozhovoru s novináři.

„Nechtěl jsem tu být jenom do počtu a jsem rád, že mi to tam spadlo tak brzy, protože ať chcete nebo ne, tak na to, že nemůžete dát gól, myslíte.“Třinecký odchovanec Rostislav Martynek

Odchovanec třineckého hokeje se vrátil domů loni v létě, převážně ale nastupuje v partnerském klubu Ocelářů ve Frýdku-Místku, kde sezonu odstartoval slušně – v šesti zápasech získal sedm bodů (3+4) a vysloužil si pozvánku do hlavního týmu. A za mateřský klub skóroval po dlouhých letech.

„Nechtěl jsem tu být jenom do počtu a jsem rád, že mi to tam spadlo tak brzy, protože ať chcete nebo ne, tak na to, že nemůžete dát gól, myslíte,“ pokračoval Martynek, který hraje v první formaci. „Minulou sezonu jsem jenom v pár zápasech (v pěti) zaskakoval. Navíc jsem byl po nemoci (obrna lícního nervu) a nebylo to úplně ono. Teď mi dal trenér Varaďa úplně jinou pozici a mám na ledě mnohem více času,“ těšilo ho.

Martynek měl také radost, že Třinec získal v posledních dvou zápasech s těžkými soupeři plný počet bodů. „Myslím, že by se to mohlo tou bojovností a nasazením pomalu zvedat. Dali jsme i poprvé v sezoně více jak dva góly, to nám také chybělo,“ podotkl.

Oceláři také odehráli po třech týdnech domácí zápas a do soboty se ve Werk Areně představí ještě třikrát – 9.10. v Lize mistrů se Storhamarem (17.30) a v extralize 12.10. se Spartou Praha (17.00) a 13.10. s Pardubicemi (18.00).

Třinec – Vítkovice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Marcinko) – 11. Zdráhal (Krenželok), 60. Zdráhal (Šidlík, Květoň). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4844.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Martynek, Marcinko, Chmielewski – Svačina, Cienciala, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň – Rudovský, Hladonik, Dravecký – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu