Michal Kovařčík se oženil v Řecku i doma

Michal Kovařčík se s dlouholetou přítelkyní Beatou ženil letos o dovolené nadvakrát. Oficiálně se stali novomanželi na řeckém ostrůvku Santorini, kde strávili i líbánky. Po návratu uspořádali ještě pro své nejbližší falešnou svatbu.

První novomanželský polibek Michala a Beaty Kovařčíkových. Foto: archiv M. Kovařčíka

„Na začátku června jsme měli mít svatbu v hotelu Grunt na Těrlicku, ženil se tam kdysi i Erik Hrňa. Ale nevěděli jsme, co bude. Vládní opatření se rozvolňovala pomalu a hrozilo, že se svatba neuskuteční a že navíc přijdeme o celou zálohu. Nechtěli jsme to riskovat, a proto jsme se měsíc předtím rozhodli, že ji tam zrušíme a že budeme hledat možnosti v zahraničí. Svatbu jsme nechtěli odkládat. Člověk stejně neví, co bude za rok,“ vysvětlil Kovařčík.

„Vládní opatření se rozvolňovala pomalu a hrozilo, že se svatba neuskuteční. Proto jsme se měsíc předtím rozhodli, že ji (v hotelu Grunt) zrušíme a že budeme hledat možnosti v zahraničí. Svatbu jsme nechtěli odkládat.“Michal Kovařčík

Přiznal, že v první chvíli byli ze zrušení svatby v ČR hodně smutní. „Svatbu jsme plánovali od loňského léta, a hlavně moje žena do toho vložila hodně úsilí. Domlouvala skoro všechno a mrzelo ji, že to vyšlo vniveč. Také jsme si uvědomovali, že do ciziny poletí maximálně jen nejbližší. Zalíbila se nám ale myšlenka, že po návratu uděláme falešnou svatbu pro všechny, které jsme původně zvali. Každý nám také říkal, že je obojí dobrý nápad. Podporovali nás, ať do toho jdeme,“ pokračoval.

Svatbu v Řecku jim obstarala cestovní kancelář. „Všechno zařídil Mirek Jůva, který organizuje i naše výjezdy s Oceláři na Ligu mistrů. Ve svém portfoliu má i svatební balíčky. Prostudovali jsme si nabídku, prohlíželi si fotografie, a ještě jsme zvažovali i Seychely. Ale nakonec zvítězilo Santorini. Kvůli dostupnosti, takhle s námi odletělo dvanáct lidí a jedno dvouleté dítě. A také se nám to místo líbilo čím dál víc. Pak už jsme jen vybrali hotel pro nás a pro ostatní. Zbytek jsme nechali na cestovce a vše klapalo na výbornou. Bylo o nás krásně postaráno,“ dodal.

Svatba připomínala Vegas
Svatební obřad probíhal v řečtině. Na místě ale byla i překladatelka, která tlumočila přítomným vše do češtiny. „Je to opravdu oficiální. Oddali nás, i když papírově se náš sňatek ještě musí dotáhnout v Česku,“ upřesnil Kovařčík. „Měli jsme během obřadu i krásný výhled na moře, celý obraz ještě pěkně dotvářely sopečné kaldery. Vypadalo to velmi romanticky. Tohle si budu pořád pamatovat,“ zasnil se.

V hotelu měli na oslavu vyhrazenou jen hodinku. „Tam jedou svatby v rychlém sledu za sebou. Takové Vegas,“ pousmál se Kovařčík. „Stihli jsme kromě obřadu přípitek, první tanec. Vybrali jsme si od Bryana Adamse píseň Everything I do. Ještě jsme rozkrojili dort, pochutnali si na něm a celý ten krásný čas jsme zakončili focením,“ popsal.

Svatební den tím ale neskončil. „Někteří se šli převléct a vyrazili jsme na večeři, kde jsme zůstali až do západu slunce. Poté jsme se přesunuli do centra Thiry (hlavní město ostrova Santorini). Zašli jsme si do klubu, kde jsme se bavili až do rána. Jen je škoda, že se nemohlo tancovat. Začal tam platit stejný zákaz, jaký byl i u nás,“ doplnil.

Po návratu z Řecka ještě uspořádali párty, kterou nazývali falešnou svatbou. „Konala se na zahradě mé mamky. Chtěli jsme všem dříve pozvaným hostům vynahradit tu změnu plánu a také jsme chtěli s nimi oslavit náš životní krok. Bylo to krásné, neformální. Tančilo se, hráli jsme i beerpong. Z klasických svatebních tradic jsme udělali jen házení kyticí. Dvě holky se porafaly,“ pousmál se.

Dokonce je na oko oddal i jeho bratr Ondřej, který mu v Řecku dělal svědka. „Poprosili jsme jej o to. Žádné zkoušky ale skládat nemusel. Bylo to vtipné, zhostil se toho skvěle. Líbily se mi i proslovy. Jsem moc spokojený, jak to všechno proběhlo,“ uzavřel Michal Kovařčík.

V aktuálním vydání Třineckého hutníku přinášíme rozhovor i s dalším třineckým hokejistou Janem Zahradníčkem, který během dovolené také přestoupil do manželství.

Další zprávy z regionu