Na trati Beskydské sedmičky jsou i zaměstnanci TŽ

Mezi zhruba třemi tisíci závodníky Beskydské sedmičky se nacházeli na startu i zaměstnanci Třineckých železáren. Například Jiří Kročil, který se vydal na extrémní trasu poprvé. Nechybí ani Martin Hamrozi, který se účastní pojedenácté.

Závod startoval na Městském stadionu v Třinci. Tomáš Maceček (v červených kraťasech) dorazil jako první na Javorový vrch. Nahoře byl za 47 minut. Foto: lc

„Vždy jsem obdivoval všechny ty borce, kteří B7 zvládli. Chtěl jsem si vyzkoušet, zda to také dokážu,“ vysvětli Kročil, proč se postavil poprvé na start. „Jednou z rad, jakou jsem dostal, je abych nepřepálil začátek a neskončil už v Řece. Zpočátku více lidí poběží, tak abych se nenechal strhnout a držel se svého tempa. Doufám, že druhou noc už nepůjdu a stihnu dojít do cíle rychleji,“ doplnil.

To Hamrozi je už ostřílený závodník B7. „Minulý rok jsem byl ze sebe trochu zklamaný, proto jsem začal více běhat. I do práce, kam to mám deset kilometrů,“ přiblížil Hamrozi. „Od poslední B7 mám naběháno 3200 km. Hodně jsem jezdil také na kole, mám silnější nohy i lepší kondici. Cítím se výborně. Chci překonat loňský čas a být v cíli pod dvacet hodin,“ podotkl.

Více se dočtete v tištěné verzi Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu