Nedáváme góly, posteskl si Doudera po prohře Ocelářů

Třinečtí hokejisté nenavázali na výhru z Karlových Varů a podlehli v Liberci 1:4. Zápas se lámal ve druhé třetině, ve které Oceláři za vyrovnaného stavu 1:1 nevyjádřili gólově svůj tlak. Navíc utkání nedohrál Marek Viedenský.

Milan Doudera (vlevo) vstřelil v Olomouci svůj první gól sezony, kterým v přesilové hře rozhodl v 53. minutě zápas. Ilustrační foto: Petr Rubal

„První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší a měli jsme velký tlak, bohužel jsme ale nedali gól. Naopak jsme po naší chybě inkasovali, Liberec odskočil a nás tím trošku zmrazil. Na začátku třetí třetiny přišlo hloupé vyloučení, domácí ho potrestali a také čtvrtý gól přidali v přesilovce. Vedení už si do konce zápasu pohlídali,“ zhodnotil zápas pro klubový web třinecký obránce Milan Doudera.

„Musíme hrát šedesát minut, to teď neděláme. Musíme se všichni naplno koncentrovat, tahat za jeden provaz, bojovat. Věřím, že se to pak otočí. Máme dost zkušený tým.“Třinecký obránce Milan Doudera

Podle jeho slov schází hře Ocelářům, kterým chybí od startu extraligy zkušení útočníci Jiří Polanský a Martin Růžička, góly. „Za čtyři zápasy jsme jich dali sedm. To je strašně málo. Dnes jsme vstřelili jeden gól v přesilovce, při hře pět na pět nic. To je pak hodně těžké venku vyhrávat, když nedáte góly,“ povzdechl si.

Doudera také přiznal, že mívají v zápasech slabší chvilku. „Musíme hrát šedesát minut, to teď neděláme. Musíme se všichni naplno koncentrovat, tahat za jeden provaz, bojovat. Věřím, že se to pak otočí. Máme dost zkušený tým,“ podotkl.

I proto mají Oceláři po čtyřech kolech na kontě tři body. „Nejsme spokojení se startem do sezóny. Los nám trošku přál, neměli jsme nejtěžší soupeře, bohužel jsme to nezvládli. Teď budeme muset dotahovat. V pátek jedeme do Hradce, pak v neděli do Brna. Budou to těžké zápasy, budeme muset se pokusit urvat nějaké body,“ uzavřel Milan Doudera.

Liberec – Třinec 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Bulíř (Krenželok, Stříteský), 34. Kvapil (Derner, Lenc), 45. Ševc (Kvapil), 50. Redenbach (Valský, Ševc) – 19. Adamský (Bukarts, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Horák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 5629.
Třinec: Hrubec – Doudera, Krajíček, Adámek, Musil, Haman, Gernát – Chmielewski, Marcinko, Bukarts – Svačina, Cienciala, Adamský – Hrňa, Viedenský, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik – Vlach. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu