Novinky u Ocelářů: Galvinš prodloužil smlouvu, Werek končí

V otázce dalšího působení Guntise Galvinše a Ethana Wereka, kteří pomohli Ocelářům na jaře k titulu, je jasno. Lotyšský reprezentační obránce podepsal novou smlouvu, kanadský útočník skončil a zamířil do KHL.

Guntis Galvinš se zařadil k oporám a v obraně na něho bylo spolehnutí. Ve statistice +/- byl z Ocelářů nejlepší. Foto: Petr Rubal

Galvinš přišel do Třince na začátku minulé sezony a po dvouměsíční zkoušce si vybojoval smluvu do konce ročníku. Spolehlivý bek se zařadil mezi důležité články obrany, v hodnocení +/- patřil k nejlepším v týmu i v lize. Skvělou sezonu završil třináctým startem na mistrovství světa a rýsovaly se mu nabídky ze zahraničí, ale projevil velký zájem zůstat. Dosud trénoval individuálně, k týmu se připoji příští týden, kdy startuje Ocelářům příprava na ledě.

„Třinec bude mít v mém srdci navždy své místo jako můj evropský domov. Doufám, že jednou budu mít možnost znovu obléknout ocelářský dres a budu hrát pro ty nejlepší hokejové fanoušky.“Ethan Werek

Také Werek přišel v průběhu sezony, aby pozvedl v té době se trápící útok. To se povedlo, kanadský útočník se stal po Martinu Růžičkovi druhým nejlepším střelcem týmu a dostal nabídku z KHL, kterou přijal.

„Ethan se rozhodl upřednostnit nabídku čínského týmu Kunlun Red Star a zároveň využít možnosti reprezentovat Čínu na zimních olympijských hrách v Pekingu v roce 2022,“ uvedl třinecký klub na twitteru.

Werek podotkl, že nešlo o jednoduché rozhodnutí, protože v Třinci prožil nezapomenutelný rok. „Vyhrát společně s vámi všemi titul byl tím největším zážitkem mého života a Třinec bude mít v mém srdci navždy své místo jako můj evropský domov. Doufám, že jednou budu mít možnost znovu obléknout ocelářský dres a budu hrát pro ty nejlepší hokejové fanoušky,“ vzkázal Ethan Werek, který se v Kunlunu potká se Šimonem Hrubcem.

Další zprávy z regionu