Obhajoba titulu je vždy těžká, tvrdí Peterek

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek z hráčské kariéry ví, jak těžké je obhajovat titul. Uvědomuje si, že konkurence v extralize je velká a že se každý bude chtít na Třinec vytáhnout. Věří ale, že je tým připravený dobře.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek. Archivní foto: Petr Rubal

Peterek chápe, že v očích odborníků i fanoušků patří Třinec k favoritům soutěže. „Obhajujeme titul a je logické, že jsou očekávání od všech vysoká. Ale nechceme se tím svazovat. Je tu nová sezona, začíná se od nuly a v extralize je hodně dobrých týmů. Ať už Liberec, Kometa, Hradec Králové, Sparta Praha, Plzeň. Olomouc vypadá hodně slušně, posílila i Boleslav. V soutěži je čtrnáct týmů, každý chce uspět. My taky. Vždycky chce člověk vyhrávat a skončit co nejlépe,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů.

„V soutěži je čtrnáct týmů, každý chce uspět. My taky. Vždycky chce člověk vyhrávat a skončit co nejlépe.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Jako hráč zažil s Třincem neúspěšnou obhajobu titulu z roku 2011. Tým tehdy skončil už v předkole play off. „Obhajoba je hodně těžká. Každý se chce na vás vytáhnout a do zápasů jdou na sto procent,“ upozornil Peterek. Podotkl, že Oceláři se před osmi lety nesrovnali s odchodem tahounů Martina Růžičky a Lukáše Krajíčka do KHL. Dlouhodobě zraněný byl i Václav Varaďa. „Jejich absence byly citelné,“ dodal.

Před sezonou na něho udělalo dojem, jak hráči zabrali v Lize mistrů za nepříznivého stavu. Právě přístup odevzdat na ledě všechno a bavit lidi hokejem považuje za klíč k úspěchu.

Více si přečtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu