Oceláře dělily od finále centimetry, Polanský si vyčítal zahozené šance

Třinečtí hokejisté trefili v Hradci Králové ve třetí třetině za stavu 2:2 tyč a Ondřej Kovařčík minul prázdnou branku. V závěru mohl Oceláře posunout do finále Jiří Polanský, ale domácí odpálili těsně před brankovou čárou puk pryč a v prodloužení udeřili.

Jiří Polanský dnes nastupoval v prvním útoku společně s Martinem Růžičkou. Archivní foto: Petr Rubal

„Bude mě to strašit. Prázdná branka. Pět sekund do konce, odražený puk od kalhot, snažil jsem se to tam dopíchnout. Devět z deseti takových pokusů proměním a já to promáchl. Ale bylo to, jak to chceme hrát. Střela, tlačení se do branky,“ uvedl po utkání novinářům viditelně zklamaný Polanský. „To jsou okamžiky, které si zapamatujete. Můžete dát v extralize gólů a nahrávek, kolik chcete, ale tohle jsou momenty, co se vám budou připomínat,“ dodal.

Zkušený třinecký útočník si vyčítal i situaci z první třetiny, kdy jeho gólovou šanci vytáhl gólman Rybár na břevno. Oceláři tím mohli zvýšit vedení na 2:0. „Každý hráč chce mít možnost rozhodnout takový zápas, a když to nevyjde, tak je to hrozná nálož. Cítím, že jsem to měl dvakrát na holi a selhal jsem,“ pokračoval Polanský, s pěti góly druhý nejlepší střelec Ocelářů.

„Cítím, že jsem to měl dvakrát na holi a selhal jsem.“Jiří Polanský o svých dvou neproměněných šancích

Třinec naopak inkasoval málo vídaný gól. Domácí vyrovnali na 1:1 trefou přímo z buly. „Je to jeden gól z tisíce. Sešlo se tam více faktorů. Pro gólmana je to těžké, protože střela jde přes hráče, jsou tam dvě hokejky a nevíte, kdy a jak puk vyletí. Nemyslím si, že jsme to Dan Rákos (hráč na vhazování) a já podcenili, ale prostě to vylétlo a bylo to tam,“ řekl brankář Šimon Hrubec.

Třinci v utkání fungovaly přesilové hry, v nichž dali oba góly. Skóre otevřel nejproduktivnější hráč play off David Cienciala. Po obratu Hradce Králové, který v prostřední části vstřelil dva slepené góly, vyrovnal se štěstím Vladimír Svačina. Nerozhodný stav zlomil až v čase 65:59 Radovan Pavlík.

„Je to škoda, byli jsme blízko. Puk jednou zůstal asi deset cm před brankovou čárou a měli jsme i další šance. Jakoby jejich branka byla v závěru zakletá. Ale série pokračuje dál, porveme se o postup u nás doma,“ podotkl Svačina.

Oceláři vedou v sérii 3:2 na zápasy a šestý duel se hraje od 18.20 ve Werk Areně.

Hradec Králové – Třinec 3:2 v prodloužení (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Šimánek, 27. Zámorský (Džerinš, Červený), 66. R. Pavlík (Cingel, Zámorský) – 7. Cienciala (Svačina, Adamský), 37. Svačina. Rozhodčí: Hribik, Lacina – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 6168. Stav série: 2:3.
Sestavy:
Hradec Králové: Rybár – Zámorský, Gregorc, Graňák, F. Pavlík, Pláňek, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Látal – Cingel, Džerinš, R. Pavlík – Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Roth, Matyáš, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu