Oceláře nezastavila ani Plzeň a připsali si desátou výhru v řadě

Třinečtí hokejisté oplatili Plzni porážku z úvodního vzájemného utkání a po výsledku 4:1 prodloužili sérii výher na deset zápasů. Oceláři zvítězili od šestého kola v 15 z 18 utkání a v čele soutěže mají šestibodový náskok.

Třinec vyřadil Plzeň loni v cestě za titulem. Západočeský klub proto cítil před sérií zvýšenou motivaci a jeho hráči prohlašovali, že mají Ocelářům co vracet. Archivní foto: Petr Rubal

„Musíme stále zachovat pokoru. Není prostor si myslet, že jsme kdovíjak dobří,“ řekl třinecký gólman Šimon Hrubec pro klubový web po utkání v Plzni. „Líbí se mi, že k tomu přistupujeme pozitivně. Lidé nás potkávají na hotelu a někdy se ptají, proč jsme tak vysmátí. Možná si myslí, že máme vše jasné, ale my se chceme hokejem bavit a myslím si, že to je tajemství úspěchu. Nejsme ve stresu, nejsme v křeči. Na led jdeme s tím, že si jdeme zahrát a nechat tam vše. Podle toho to pak vypadá,“ dodal.

„Chceme se hokejem bavit a myslím si, že to je tajemství úspěchu. Nejsme ve stresu, nejsme v křeči. Na led jdeme s tím, že si jdeme zahrát a nechat tam vše. Podle toho to pak vypadá,“ třinecký brankář Šimon Hrubec

Třinec vedl od páté minuty trefou Martina Růžičky, který se prosadil zblízka bekhendem. Hrubce zachránila za stavu 1:0 dvakrát tyč a důležitým momentem bylo, že Oceláři v závěru druhé třetiny ubránili devadesát sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. „Tam se asi lámal chleba. Plzeň v ní měla asi tři gólovky, ale nic neprošlo. Tušil jsem pak, že tohle by domácí mohlo psychicky nahlodat,“ přiznal Hrubec.

Druhý gól přidal Ethan Werek po úchvatném sólu z vlastního pásma, které zakončil přesnou střelou z levého kruhu. O chvíli později zvýšil Ondřej Kovařčík, jehož přihrávku na volného Arona Chmielewského si srazil do vlastní sítě Lukáš Kaňák. O nulu připravil Hrubce v předposlední minutě David Stach, vzápětí stvrdil výhru Třince při powerplay Vladimír Svačina.

„Jednoznačné to určitě nebylo, důležitý byl první gól, protože jsme znali sílu Plzně na vlastním ledě. Pokud by domácí vedli, narostla by jim křídla. Bylo fajn, že jsme vedli, to byl plán. Bylo důležité, že Plzeň nesrovnala. Po druhé brance jsem věřil, že to už zlomíme a odvezeme body, které se z Plzně nevozí lehce,“ dodal Hrubec, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Třince v zápase.

Další utkání odehrají třinečtí hokejisté v úterý od 18.00 na ledě Hradce Králové.

Plzeň – Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 59. Stach (J. Kindl, Gulaš) – 5. Růžička (Roth), 48. Werek (Doudera), 51. O. Kovařčík, 59. Svačina. Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3553.
Třinec: Hrubec – Adámek, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu