Oceláře posílil reprezentant Stránský, s týmem už trénuje

Třinecký hokejový klub posílil Matěj Stránský. Šestadvacetiletý urostlý útočník je členem širšího reprezentačního týmu. Letos v únoru nastoupil na Švédských hrách a zasáhl i do několika přípravných zápasů před mistrovstvím světa.

Matěj Stránský už absolvoval s Oceláři týmový trénink. Foto: Martina Sikorová

„Když padlo rozhodnutí, že se vrátím do Česka, byl pro mě Třinec prioritou. Mám to blízko domů, navíc Oceláři jsou v mých očích nejlepší organizací v Česku. A to nejen co se týká hokeje, zázemí, trenérů anebo vedení klubu. Líbí se mi, jaký hokej hrají, takže to nebylo těžké rozhodnutí,“ řekl Stránský, který bude hrát extraligu poprvé.

„Oceláři jsou v mých očích nejlepší organizací v Česku.“Nová posila Matěj Stránský

V sedmnácti letech totiž odešel do zámoří a po draftu do NHL nastupoval čtyři sezony na farmě Dallasu a jednou si zahrál i Utkání hvězd AHL. V NHL ale nikdy šanci nedostal, proto před dvěma lety kývl na nabídku Čerepovce z KHL. Po předčasném konci v ruském klubu dohrál minulou sezonu ve Švédsku.

„Matěj je hokejistou v ideálním věku. Je mu šestadvacet let, přesto už má za sebou spoustu zkušeností. Navíc ať už hrál v Americe, v Rusku, ve Švédsku anebo v reprezentaci, všude měl dobré statistiky. Slibujeme si od něj, že přinese do našeho útoku také výborné fyzické parametry. Se svými 191 centimetry bude jedním z nejvyšších útočníků našeho klubu,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

V české extralize se bude střetávat i se svým mladším bratrem Šimonem, který je hráčem Vítkovic. Jejich otec Darek se zapsal nejvýrazněji do podvědomí hokejových fanoušků jako asistent Litvínova.

Další zprávy z regionu