Oceláři excelovali na Hané. Krajíček věří, že jsou na dobré cestě

Třinečtí hokejisté zvítězili v Olomouci jednoznačně 6:3. Oceláři šli od začátku za třemi body – po první třetině vedli už 3:0, a když soupeř snížil a chtěl se nadechnout k dalšímu odporu, položili ho dvěma rychlými góly na lopatky.

První gól zápasu vstřelil Vladimír Svačina. Foto: Petr Rubal

„Chtěli jsme na soupeře pořádně vlítnout, takový byl náš záměr. Věděli jsme, že Olomouc teď párkrát prohrála podobným výsledkem, naposledy inkasovala pět gólů ve Varech,“ vysvětlil kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček, který gólem na 3:0 vyhnal ve třinácté minutě brankáře Konráda na střídačku.

„V posledních utkáních jsme ukázali, co v nás je. Hráli jsme dobře, sbírali jsme body. Jsme na dobré cestě.“Kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček

Krajíček souhlasil, že první třetina byla tou nejlepší, jakou v sezoně odehráli. I podle slov domácího trenéra Zdeňka Motáka měl v ní Třinec další tři čtyři gólové šance. „Chtěli jsme soupeře přebruslit a když se dostanete pod velký tlak, jednoduše někdy musíte udělat chybu. Vlastní aktivitou jsme je k nim nutili,“ dodal Krajíček.

Třinec vstřelil tři góly i ve druhé třetině, a přestože Olomouc bojovala, zápas dovedl do vítězného konce. Oceláři tak v posledních devíti zápasech získali 20 z 27 možných bodů. „Všichni víme, že jsme nezachytili úvod. I kvůli zraněním, začínali jsme venku. Je super, že někteří kluci jsou zpátky (Polanský, Roth, Růžička) a tým začíná šlapat. V posledních utkáních jsme ukázali, co v nás je. Hráli jsme dobře, sbírali jsme body. Jsme na dobré cestě,“ pokračoval.

Tým se zvedá i díky Krajíčkovi, který navazuje na úspěšné play off a je se čtrnácti body nejproduktivnějším obráncem (5+9). „Snažím se týmu pomáhat směrem dopředu i dozadu. Priorita je defenzivní činnost, co se podaří do útoku, to je plus. Letos mám dost kanadských bodů, je to ale zásluha celého týmu. Mám prostě šikovné spoluhráče,“ vysvětlil.

V den utkání s Olomoucí byla zveřejněna i nominace na reprezenační turnaj Karjala Cup, jméno Krajíček v ní ale nehledejte. „Prioritou jsou pro mě klub a rodina. Další věc je, že stárnu. Reprezentace je pro mě uzavřené téma. Hrát by měli mladší,“ dodal pětatřicetiletý kapitán Ocelářů. V nominaci je z třineckého týmu pouze brankář Šimon Hrubec.

Olomouc – Třinec 3:6 (0:3, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Knotek, 27. Irgl, 52. Škůrek (Skladaný) – 6. Svačina (Adamský, Doudera), 10. Gernát (Werek, Krajíček), 13. Krajíček (Růžička, Bukarts), 22. Cienciala (Galvinš, Musil), 26. Bukarts (Marcinko, Růžička), 34. Werek (Hrňa, Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3685.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera, od 41. navíc Adámek – Růžička, Marcinko, Bukarts – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu