Oceláři jsou až na Krajíčka komplet, uzdravil se Adamský

Až na třineckého kapitána Lukáše Krajíčka jsou všichni hráči připraveni na vrchol sezony. Dobrou zprávou je, že se už uzdravil Martin Adamský, který nehrál zápas měsíc a půl.

Jiří Polanský vstřelil v Plzni jediný gól Třince. Archivní foto: Petr Rubal

„Lukáše jsme si přáli mít v sestavě, ale není a to je fakt, který musíme přijmout. Minulý rok nám zase chyběl asi na patnáct zápasů Martin Růžička. Tým se ale bez něho semkl a věřím, že letos tomu bude stejně,“ uvedl třinecký trenér Varaďa, který Krajíčka postrádá od konce ledna. „Jeho zranění je dlouhodobějšího rázu. Zřejmě potřebuje víc času. Musíme počkat,“ dodal.

„Minulý rok nám zase chyběl asi na patnáct zápasů Martin Růžička. Tým se ale bez něho semkl a věřím, že letos tomu bude stejně.“ Třinecký trenér Václav Varaďa

Varaďa má k dispozici i skupinku hráčů Frýdku-Místku, kterým už skončila sezona v první lize. „Připravují se pod vedením Jožka Daňa a Vlasty Wojnara v Mini Werk Areně, aby byli připraveni zasáhnout do hry, pokud to bude potřeba,“ řekl kouč.

Podle jeho slov už mohl Adamský naskočit v posledních dvou kolech základní části, ale rozhodli se ho šetřit. I proto je třinecký útočník měsíc a půl bez ostrého zápasu. „Pauza byla delší, ale makal jsem a doufám, že to tempo co nejrychleji nahodím zpátky,“ řekl Adamský. „Musím zaklepat, že jsem na tom fyzicky dobře. Spíš jde o psychiku, trochu se pomazlit s pukem a eventuálně udělat nějakou dobrou akci. Myslím, že potom už to zase půjde samo,“ doplnil.

Polanský: Áda je hráčem pro play off

Velkou radost má z návratu svého hokejového dvojčete zejména Jiří Polanský. „Vzpruha to určitě je. Ale on do kabiny denně docházel, i když byl zraněný, a rozebírali jsme zápasy. Když se nedařilo, také měl k tomu co říct. Nedával od toho ruce pryč, že by říkal, já jsem teď momentálně u těch vašich proher nebyl. V kabině byl s námi pořád,“ uvedl Polanský.

Podle jeho slov je Adamský klasický hráč do play off. „Dokáže dát nejen nějakou branku a ujet, ale dokáže skvěle odbránit i oslabení a další situace. A co víc, není třeba tak okatý, jako byl Daniel Rákos, ale dokáže se soupeřům dostat i do hlavy. Tím, že každý souboj dohraje a nedělá chyby. To je stoprocentně důležité v play off,“ vysvětlil Polanský.

A kdo z Vítkovic se umí dostat protihráčům do hlavy? „Určitě Rosťa Olesz. Je silovým typem hráče, nepříjemný. Ale s ním si budou muset poradit spíše naši obránci. Pro mě jako útočníka je nepříjemný samozřejmě Honza Výtisk, který už několik let sbírá Radegast indexy jako na běžícím pásu,“ uzavřel Polanský.

Další zprávy z regionu