Oceláři jsou ve finále, postupové oslavy spustil Kovařčík

Třinečtí hokejisté porazili Hradec Králové 2:1 v prodloužení, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a postoupili po třech letech do finále. Rozhodující bod vystřelil Ocelářům Ondřej Kovařčík v čase 68:51. V boji o titul vyzvou obhájce Kometu Brno. Série začíná v sobotu v Třinci.

Třinečtí hokejisté se radují ze vstřelené branky. Foto: Petr Rubal.

Třinecký trenér Václav Varaďa po zápase řekl, že v sérii bylo klíčové, že vyhráli první dva zápasy venku. Také označil za rozhodující bod celého semifinále formu mladíků, kteří nasázeli Hradci Králové polovinu branek týmu. Ondřej Kovařčík si připsal hned dvě vítězné trefy, tou druhou spustil postupové oslavy.

„Zmocnila se mě strašná euforie, ani to nedokážu popsat. Jak jsem jej dal, najednou za mnou přijeli kluci a všichni jsme se objímali. Taky jsem cítil úlevu, že jsme to ukončili. Byla to strašně těžká série. I když první zápasy vypadaly jednoznačně, tak to tak vůbec nebylo. Hodně nás potrápili, hráli jsme tři prodloužení po sobě a někteří kluci už na střídačce ani nemohli skoro chodit. Je to strašná úleva,“ řekl Kovařčík novinářům.

„Hodně nás potrápili, hráli jsme tři prodloužení po sobě a někteří kluci už na střídačce ani nemohli skoro chodit. Je to strašná úleva.“Ondřej Kovařčík, autor vítězného gólu v prodloužení

Kovařčík mohl nasměrovat Třinec k postupu už minule, ale ve třetí třetině za stavu 2:2 minul úplně prázdnou branku. Z takových pozic na tréninku trefuje podle svých slov deset z deseti. „Hodil jsem to za hlavu. I mamka mi psala, ať na to nemyslím. Myslím, že ta bude strašně ráda, že jsem jej teď dal,“ vysvětlil. Jeho maminka ale gól na vlastní oči neviděla. „Ona je trošku stresařka. A ještě bylo prodloužení, to by s ní asi šlehlo. Možná si to pustí až teď zpětně ze záznamu,“ pousmál se.

Nyní se může připravovat na finále, ve kterém narazí na Kometu Brno. „Nebude to jednoduché. Ale já věřím, že se o titul popereme. Jsme silný tým,“ řekl Kovařčík, který letošní ročník začal ve Frýdku-Místku. „Já jsem si před sezonou říkal, že když půjdu do Třince na pár zápasů, tak to bude super. Naštěstí jsem zůstal celou sezonu. Takový postup jsem si ani nevysnil,“ přiznal.

Třinec – Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (O. Kovařčík), 69. O. Kovařčík (Polanský) – 45. Džerinš (Bednář, Červený). Rozhodčí: Hodek, Mrkva – Lhotský, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 4904. Konečný stav série: 4:2.
Sestavy:
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Roth, Kovář, Linhart – Petružálek, Cienciala, Rákos – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Hradec Králové: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Látal – R. Pavlík, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Šimánek. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Další zprávy z regionu