Oceláři nedali Pardubicím šanci

Třinečtí hokejisté rozdrtili na svém ledě Pardubice 6:1. Oceláři soupeře přestříleli 29:14 a už v polovině utkání vedli 4:0. Třikrát udeřili v přesilových hrách a ve všech měl prsty Jiří Polanský, který si připsal gól a dvě přihrávky.

Třinečtí hokejisté se v utkání radovali šestkrát ze vstřelené branky. Foto: Petr Rubal

„Jura neskutečně potrénoval. Měl zraněný malíček, tak mohl dělat úplně všechno. Vrátil se v neskutečné formě a je to znát,“ řekl Svačina na adresu Polanského, který se kvůli němu v pátek proti Spartě Praha i porval. „Je to komplexní hráč. Jde mu všechno. On na to sice nevypadá, ale kdybyste ho viděli bez trika, tak byste se divili. Za mě to je nejnasekanější hráč v týmu. Měli by se ho v lize bát,“ smál se.

„Kdybyste ho viděli bez trika, tak byste se divili. Za mě to je nejnasekanější hráč v týmu.“Vladimír Svačina o Jiřím Polanským

Oceláři měli na rozdíl od soupeře v nohou včerejší zápas, ale únava na nich nebyla vůbec patrná. „Měli jsme ráno dobrovolný trénink. Kdo chtěl odpočinul si doma a přišel až na zápas. Já jsem se rozhodl jít dopoledne na led, dal si oběd a lehl si na dvě hodinky ve Vitality, protože nevím, zda by mě děti doma nechaly vyspat. To byla pro mě odpočinkovější varianta,“ pokračoval.

Trenér soupeře Miloš Holaň poznamenal, že jim v utkání chybělo sedm hráčů (včetně Rolinka a Čáslavy) a že týmu nemá moc co vytknout. Že hráli na hranici svých možností. „To je pravda, bojovali, dohrávali nás. Nebylo to nic lehkého a trvalo nám pět sedm minut, než jsme se rozjeli. Pak už to bylo čistě v naší režii. Nakoply nás první dva góly. Uklidnili jsme se a oni věděli, že to tady nebudou mít jednoduché a že jdeme pro tři body,“ řekl Svačina.

Třinec se s Pardubicemi střel poprvé od jarního čtvrtfinále, ve kterém soupeře přehrál vysoko 8:1. Tehdy zazářil David Cienciala, když přihrál na sedm gólů. Tentokrát ale nebodoval. „Na to se nezapomíná, ale před utkáním jsem si na to nevzpomněl. Bral jsem to jako každý jiný zápas a jsem rád, že jsme vyhráli,“ uvedl Cienciala.

Třinec – Pardubice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Polanský (Gernát, Svačina), 17. Bukarts (Martynek, Krajíček), 23. M. Kovařčík (Krajíček, O. Kovařčík), 30. Gernát (Marcinko, Bukarts), 46. Adamský (Polanský), 49. Galvinš (Svačina, Polanský) – 36. Bubela (Skokan, Štindl). Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 5:2, navíc Skokan (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 3763.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Adámek, Doudera – Martynek, Marcinko, Bukarts – Chmielewski, Werek, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu