Oceláři nepolevují v ambicích

Třinecký hokejový klub chce pokračovat v ocelářské cestě, i proto v létě převažovaly odchody, aby se vytvořil prostor pro nadějné hráče. Co se dalších cílů týče, minimem je semifinále.

Třinecký klub na tiskovce reprezentovali zleva Jan Peterek (sportovní ředitel), Jan Czudek (viceprezident), Václav Varaďa (trenér) a Lukáš Krajíček (kapitán). Foto: Petr Rubal

Oceláři v minulé sezoně skončili v české extralize třetí po základní části a v play off postoupili do finále. „Není sebemenší důvod, abychom upouštěli z našich ambicí. Spokojený bych byl, pokud by se nám povedlo semifinále,“ řekl viceprezident klubu Jan Czudek. „Předpokládám, že to bude samozřejmě vítězné semifinále,“ doplnil s úsměvem.

Oceláři budou bojovat na třech frontách. Vedle naší soutěže a Ligy mistrů se poprvé zúčastní v závěru kalendářního roku Spengler Cup v Davosu. „Turnaj je v evropském klubovém hokeji hodnocen jako absolutní top. Všichni touží, aby se tam dostali. Pevně věřím, že zde získáme další ostruhy,“ dodal.

„Není sebemenší důvod, abychom upouštěli z našich ambicí.“Viceprezident Ocelářů Jan Czudek

Kádr během léta opustili Tomáš Linhart a Daniel Rákos (oba Hradec Králové), Jakub Petružálek (Litvínov), Bohumil Jank (Chomutov), Jan Strmeň (České Budějovice) a do zámořské WHL zamířil Michal Kvasnica.

Tým naopak posílili reprezentanti Roberts Bukarts a Marek Viedenský, z Kanady se vrátil mladý Jan Hladonik. Vedení klubu ještě minulý týden přivedlo Martina Gernáta za zraněného Vladimíra Rotha. „Noví hráči v odehraných zápasech odvedli, co jsme od nich čekali. Ale zajímají nás hlavně výkony v sezoně,“ řekl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Větší roli by také mohli převzít mladší hráči, kteří minulou sezonu šli nahoru – Marián Adámek, David Cienciala a sourozenci Michal a Ondřej Kovařčíkovi. „Jedna věc je zaujmout a vystřelit, druhá potvrdit to. Bude to pro ně náročnější, ale v přípravě se jevili dobře. Pomohl jim i reprezentační kemp, je na nich vidět sebevědomí,“ dodal Peterek.

Krajíček čeká na špici hodně týmů

Třinec v přípravě podlehl jen na nájezdy Olomouci, následující čtyři zápasy vyhrál se skóre 12:3 a získal i skalp Soči z KHL. Ligu mistrů odstartoval doma dvěma porážkami, ale venku v odvetách porazil Djurgaarden 4:3 a s Tapparou Tampere prohrál 3:4 v prodloužení. „Apelovali jsme na kluky, aby do toho dali více srdce. To je základ úspěchu a minulou sezonu to platilo. Klukům také pomohla ohromná podpora fanoušků, kteří přijeli a ukázali, že za nimi stojí. Jsem rád, že jsme se jim odvděčili velmi dobrými výkony. Věřím, že v tom navážeme i na startu extraligy,“ těšilo trenéra Václava Varaďu.

A koho Oceláři řadí mezi favority soutěže? „Sparta se zvedla, Hradec obměnil kádr a je velice kvalitním týmem. Stejně tak Plzeň. Ale je těžké odhadovat, komu se bude dařit a kdo bude na konci. Myslím si, že na špici bude hodně týmů a pro všechny to bude zajímavé,“ odvětil kapitán Lukáš Krajíček.

Třinec se v prvním kole představí tento pátek na ledě Zlína, v neděli od 15.00 hostí Olomouc. Určitě bude scházet Roth, který je po operaci, a Martin Růžička, který má nohu v sádře. Ze Švédska si přivezl zranění i Jiří Polanský, který má na noze naštípnutý malíček. Připraven už by ale měl být Roberts Bukarts.

Další zprávy z regionu