Oceláři odmítli kontumaci, soupeři poslali autobus

Postupu třinecké hokejové juniorky do finále předcházelo krásné gesto fair play. Chomutovu se porouchal autobus a hrozila mu kontumace, ale takový způsob vítězství Oceláři odmítli. Zápas odložili o hodinu a pro soupeře vyslali autobus.

Junioři si postup do finále vybojovali v Mini Werk Areně, na kterou jsou zvyklí. Zájem diváků o finále ale překračuje kapacitu haly. Foto: Lukáš Filipec

„Zůstali stát někde u Hranic a (šéf české extraligy) pan Řezníček řekl, že se zápas může posunout maximálně o hodinu, jinak se kontumuje. Situaci zhoršovalo, že se nemohli dovolat manažerům Chomutova, jehož áčko hrálo v tu dobu zápas baráže v Českých Budějovicích. Celý přesun tak zajistil náš klub. Chtěli jsme vyhrát sportovní cestou,“ vysvětlil kapitán třinecké juniorky Jakub Adámek. Oceláři nejen pro soupeře přijeli, ale také ho po zápase odvezli domů.

„Chtěli jsme vyhrát sportovní cestou.“ Kapitán třinecké juniorky Jakub Adámek

Třinec porazil Chomutov v obou zápasech. Venku uspěl 3:1, v domácí odvetě vyhrál po bezbrankové první třetině 6:1. „Naše série neměla favorita. Chomutov vyhrál svou skupinu čtyř týmů, ze které se postupovalo do čtvrtfinále. V něm ukázal v sérii se Slavií svou sílu v bráně i v útoku, ale nadřel se na postup více než my s Vítkovicemi (3:1 na zápasy). Myslím si, že se projevilo, že měli v nohou více než my,“ pokračoval.

Úvodní zápas ale mohl dopadnout jakkoli. „Dělalo se moc chyb, které Chomutov na rozdíl od nás nebyl schopný využít. Taky nám místy scházela týmovost a zodpovědnost za souboje a přechody do pásma. Řekl bych, že jsme ho vyhráli se štěstím a znovu s velkou oporou v bráně,“ přiznal.

Komplikace Chomutova s autobusem zohlednili Oceláři v taktice druhého zápasu. „Věděli jsme, že budou mít těžké nohy z dlouhé cesty a chtěli jsme na ně proto vletět hned od začátku, což se nám povedlo na výbornou. Celý zápas jsme byli lepší. Jen se nám v první třetině nedařilo střelecky,“ podotkl českotěšínský rodák Adámek.

Junioři rozhodli druhý zápas v prostřední části, ve které odskočili na 4:0. Ve třetí třetině hosté snížili, ale postup stvrdili góly Jakuba Adámka a Pavla Matěje. „Postup do finále, které se znovu bude hrát na dva vítězné, je krásný. Chceme ale samozřejmě zvládnout i poslední krok a dostat juniorský titul po třech letech zpátky do Třince,“ pokračoval.

Ve finále se utkají se Spartou

Poslední překážkou v boji o titul je Sparta Praha. „S nimi jsme letos oba zápasy prohráli. Mají velkou kvalitu a spoustu šikovných hráčů z mládežnických reprezentací. Musíme se na ně pořádně připravit a odmakat náš poslední týden v lize naplno. Věřím, že na ně máme a soustředěným výkonem je můžeme porazit, jak ve čtvrtek venku, tak i v sobotu doma. Hrajeme v malé hale a budeme rádi, když nás lidé přijdou podpořit,“ uzavřel Jakub Adámek.

Druhý finálový zápas se hraje v Třinci v sobotu v Mini Werk Areně od 14.00. Na stejném místě a ve stejný čas se bude hrát v neděli i případný rozhodující třetí duel, protože Oceláři skončili v tabulce výš než soupeř.

Sestava Třince: Malík (Švehlák) – Michálek (A), Chovaniak, Krzak, Homola, Šulák, Adámek (C) – Raška, Peterek, Hladonik – Geidl, Macháček (A), Matěj – Havránek, Plandor, Pastor – Krč, Čmiel, Tománek. Trenéři: Juřík, Malík a Lucák.

 

Další zprávy z regionu