Oceláři porazili Hradec a vystřídali ho na druhém místě

Třinečtí hokejisté porazili v souboji o druhé místo po velmi dobrém výkonu Hradec Králové 3:1 a připsali si šestou výhru v řadě. Vítězný gól dal Ondřej Kovařčík. Za Oceláře skóroval také Milan Doudera a Martin Adamský.

Třinecký rodák David Ci Foto: Petr Rubal

„Spíše to byl souboj Ocelářů proti (brankáři) Pavelkovi. Nebýt jeho, dostali o dost více gólů. Dneska jsme prakticky celý zápas hráli u nich, měli jsme spoustu šancí a on chytal fakt dobře. Paradoxně to bylo pro mě těžší, protože deset minut stojíte a nejednou musíte vytáhnout gólovku, které jsme jim nabízeli sami. Ale naštěstí to dobře dopadlo,“ uvedl brankár Šimon Hrubec, který ozdobil třístý start v extralize asistenci u branky Adamského.

„Spíše to byl souboj Ocelářů proti (brankáři) Pavelkovi. Nebýt jeho, dostali o dost více gólů. Dneska jsme prakticky celý zápas hráli u nich.“ Třinecký gólman Šimon Hrubec

Třinecký gólman měl v utkání i štěstí. V první třetině ho za stavu 1:1 dvakrát zachránila tyč. A ve třetí části mu i divákům na stadionu zatrnulo znovu. Hrubec po kiksu Lukáše Krajíčka šel za pukem z branky, odehrál ho před dotírajícím Pavlíkem, ale přímo na hokejku Smoleňáka. Ten pohotově trefil odkrytou klec, ale střílel zpoza modré čáry a byl v ofsajdu, proto rozhodí gól na 2:2 neuznal.

„Ještě, že jsem dal takovou pecku a že puk doletěl za modrou čáru. Ale těsně. Já bych asi omdlel. To bych si vyčítal,“ řekl Hrubec. Ale nemusel by. Zodpovědnost na sebe bral Krajíček. „Stál jsem u toho a viděl jsem, že puk přeletěl modrou čáru, tak jsem doufal, že to rozhodčí pískne. Jinak by to samozřejmě byla moje chyba. Nahrával jsem Martinovi (Růžičkovi) a vypíchli to. Šimon to udělal dobře. Kdyby to zahrál trochu razantněji, bylo by to jistější, ale naštěstí gól neplatil,“ oddechl si Krajíček.

Výhru už Třinec udržel a naladil se před pátečním derby s Vítkovicemi. Oba mají stejně bodů, půjde o souboj druhého s třetím. „Na derby se samozřejmě těším. Je to tak specifický zápas, že je úplně jedno, jestli jsou nad námi nebo pod námi. Hraje se na krev,“ zve Hrubec na zápas, který začíná v 17.00 ve Werk Areně.

Třinec – Hradec Králové 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) – 6. Dragoun (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3992.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Roth, Doudera – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu