Oceláři porazili poprvé v sezoně Zlín a zvýšili náskok v čele extraligy

Třinečtí hokejisté uspěli na ledě Zlína 3:2 v prodloužení a vyhráli ve 12 z posledních třinácti utkání. Utkání rozhodl v čase 60:54 Martin Růžička, který v zápase skóroval dvakrát. Oceláři vedou extraligu už o osm bodů.

Zlín třineckého gólmana Šimona Hrubce nepřekonal. Vlastní gól si dal Ondřej Kovařčík. Archivní foto: Petr Rubal

Zlín otevřel skóre ve 25. minutě bombou Davida Noska z mezikruží. Obrat Ocelářů řídil Martin Gernát. Po jeho úžasné přihrávce vyrovnal trefou do odkryté branky Růžička a v padesáté minutě skóroval slovenský obránce sám, když tečoval nahození Jiřího Polanského. Domácí si po hezké kombinaci vynutili gólem Dominika Lakatoše prodloužení, ve kterém trefili tyč. Z následného sólového úniku rozhodl Růžička bekhendovým blafákem.

„My jsme si na Zlín celkem věřili. Myslím, že teď pod novým vedením hraje doma celkem aktivní hokej, ne takového zanďoura, jako obvykle. Byl to hodně kvalitní zápas.“Třinecký útočník Martin Růžička

„Domluvili jsme se, že já zůstanu vepředu a kluci zkusí ubránit akci ve dvou. To se povedlo a šel jsem sám na branku. Věděl jsem, že chci jít do kličky do bekhendu. Sice byl špatný led a brankář moc v brance, ale vyšlo to,“ těšilo Růžičku, který dal dva góly v jednom utkání poprvé v sezoně.

Třinecký útočník ale přiznal, že v úvodu utkání nebyli Oceláři lepší. „Ze začátku to drhlo, asi šlo vidět, že to bylo takové vlažnější. Chvilku asi trvá, než po reprezentační pauze nastartujeme motory. V útočném pásmu jsme přehrávali situace, chtěli jsme hrát pěkný hokej. A v obraně to bylo taky špatné. Tradičně nás ale podržel Šimon (brankář Hrubec),“ řekl.

Třinec ale zabral a Zlín poprvé v sezoně porazil. „My jsme si na Zlín celkem věřili. Myslím, že teď pod novým vedením hraje doma celkem aktivní hokej, ne takového zanďoura, jako obvykle. Byl to hodně kvalitní zápas. Šancí bylo hodně na obou stranách a vyšlo to nám,“ dodal Růžička.

Třinec přijel do Zlína bez trenéra Václava Varadi, pod jehož vedením se připravuje reprezentační dvacítka v Kanadě na mistrovství světa. Mužstvo vedli Marek Zadina a Jiří Raszka. „Nějaký velký rozdíl bych tam nepozoroval, na ledě už máme zažité určité automatismy. Každý ví, co má hrát,“ konstatoval Růžička.

Další utkání sehrají Oceláři v pátek doma proti Olomoucí. Zápas začíná v 17.00.

Zlín – Třinec 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Nosek (Lakatoš), 54. Lakatoš (Freibergs, Herman) – 40. Růžička (Gernát, Mikulík), 50. Gernát (Polanský, Krajíček), 61. Růžička (Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4151.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, Musil, Matyáš – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Mikulík, Bukarts – Dravecký, Novotný, Chmielewski. Trenéři: Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu