Oceláři prohráli v Brně gólem z poslední minuty

Třinečtí hokejisté prohráli v repríze finále extraligy na ledě brněnské Komety 1:2. Oceláři vyrovnali v přesilové hře v 58. minutě trefou Lukáše Krajíčka, ale soupeř stihl ještě rozhodnout v základní hrací době – Plášek udeřil v čase 59:41.

Šimon Hrubec plnil na MS roli trojky, ale zachytal si dokonce i v utkání o bronz. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec má po šesti utkáních na kontě tři body, v tabulce se už propadl na předposlední místo. „Zápas v Brně jsme dle mého názoru odmakali a jestli budeme hrát takhle, jak jsme hráli dneska, tak se to musí zlomit. Nemáme se za co stydět, z ledu můžeme jít se vztyčenou hlavou. Prohrát gólem z poslední minuty není nic ideálního, radši ale ať se to děje teď v šestém kole, než někdy pak v březnu či dubnu,“ řekl pro klubový web útočník Vladimír Svačina.

„Prohrát gólem z poslední minuty není nic ideálního, radši ale ať se to děje teď v šestém kole, než někdy pak v březnu či dubnu,“ útočník Vladimír Svačina

Oceláři se trápí v koncovce, v šesti kolech vstřelili jen osm branek. „Pracujeme na tom, na tréninku do toho dáváme všechno. Každý chce dávat góly na tréninku i v zápase. Je to ale stále málo. V téhle chvíli musíme vyhrávat 1:0, 2:1, protože zatím to tam prostě nepad. Puky nám létají všude možně kolem tyček,“ posteskl.

Citelně chybí zranění hráči – od začátku sezony nehraje Vladimír Roth, Martin Růžička a Jiří Polanský, v dalších utkáních se k nim přidali Marek Viedenský a Ondřej Kovařčík. „Chybí nám, jsou to hráči základní sestavy. Ale nevymlouváme se na to, protože v kabině sedí sami skvělí hráči, kteří si to místo zaslouží,“ dodal. Před utkáním v Brně klub povolal z Frýdku-Místku Rostislava Martynka, Davida Kofroně, Jana Rudovského a Adama Rašku.

Svačina se ani nevymlouval, že Třinec odehrál kvůli muzikálu Sněhurka na ledě pět utkání venku. „Led je všude stejný. Když se podívám zpětně na minulý ročník, tak jsme byli nejlepší na soupeřových kluzištích. To nejsou žádné výmluvy, jestli hrajeme doma nebo venku. Pokud chceme být nahoře, tak musíme vyhrávat kdekoliv,“ podotkl.

Kometa Brno – Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Holík, Štencel), 60. Plášek (Kašpar, Štencel) – 58. Krajíček (Marcinko, Bukarts). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Lederer. Vyloučení 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7306.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Galvinš, Musil, Gernát, Adámek – Martynek, Marcinko, Dravecký – Svačina, Cienciala, Adamský – Bukarts, M. Kovařčík, Kofroň – Rudovský, Vlach, Chmielewski – Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu