Oceláři se bodově dotáhli na vedoucí Liberec

Třinečtí hokejisté vyhráli nad Litvínovem 4:2 a bodově se dotáhli na vedoucí Liberec. Oceláře v první třetině hodně podržel Šimon Hrubec a vítězný gól dal Martin Adamský ve 49. minutě jen dvacet sekund od vyrovnání hostů na 2:2.

Třinečtí hokejisté přišli o sérii třinácti výher nad Litvínovem. Archivní foto: Petr Rubal

Vítězný gól padl po krásné individuální akci Adamského. „Splašila se mi kladiva,“ komentoval Adamský svůj technický kousek, při kterém si obhodil Jiřího Hunkese. „Viděl jsem, že je tam Hunky, který se snaží bránit pozičně, tak jsem to zkusil. Jsem rád, že jsme to jejich srovnání hned potrestali a odskočili zase do vedení. To jim asi zlomilo vaz,“ dodal.

„Nevím, jestli jsme byli v zápase lepším týmem, ale našli jsme cestu k vítězství a to je vždy hlavní. To zvládají dobré týmy.“ Třinecký útočník Tomáš Marcinko

Adamský tím zkrotil euforii Litvínova, který chvíli předtím vyrovnal tečí Hunkese. Platnost gólu ještě prověřoval rozhodčí u videa. Zkoumal, zda se nejednalo o vysokou hůl. „Bylo to na hranici. Rozhodčí to uznali, nebylo o čem. Střídání po inkasované brance je vždy důležité, snažili jsme se prostě hned udeřit a podařilo se to,“ těšilo ho.

Adamský přiznal, že zpočátku nehráli vůbec dobře. Přesto vedli góly Tomáše Marcinka 1:0 po první a 2:1 po druhé druhé třetině. „Jsou to zlaté tři body. Litvínov hrál celkem dobře, měl více šancí v první třetině. Ve druhé jsme naopak převzali hru a na konci jsme to zlomili. Nevím, jestli jsme byli v zápase lepším týmem, ale našli jsme cestu k vítězství a to je vždy hlavní. To zvládají dobré týmy,“ řekl Marcinko.

Oba týmy se střetly poprvé od sedmého kola. Tehdy byl Třinec přeposlední, zatímco Litvínov vedl tabulku. Od té doby Oceláři získali 31 z 39 možných bodů, a kdyby dnes vyhráli o více než tři góly, mohli se posunout do čela. „Člověk si uvědomuje, že vyhrává a možná někdo po očku sleduje tabulku. Ale že bychom si o tom v kabině povídali, to ne. Jdeme zápas od zápasu. Je to klišé, ale pravdivé,“ pokračoval Marcinko.

To Adamský připomněl, že i přes úvodní prohry tvrdil, že se to otočí. „Jsme teď tam, kde bychom měli být. Šli jsme si za tím od začátku, i když se nám nedařilo. Byly zápasy, kdy jsme byli lepší, ale vyhrál soupeř. Nedívali jsme se na to a makali jsme dál. Týmu jsem věřil, protože jsem věděl, že kvalita v něm prostě je,“ vysvětlil Adamský.

Další zápas sehrají Oceláři v úterý 20. listopadu doma proti Hradci Králové. Zápas startuje v 17.00.

Třinec – Litvínov 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Marcinko, 36. Marcinko (Hrňa), 49. Adamský (Bukarts, Roth), 54. Chmielewski (O. Kovařčík) – 29. Porseland (Lukeš), 49. Hunkes (Baránek, Hanzl). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 5017.
Třinec: Hrubec – Roth, Krajíček, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera, Haman – Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu