Oceláři sesadili Litvínov z čela, vyhráli na jeho ledě 2:0

Třinečtí hokejisté jsou prvním týmem, který v této sezoně porazil Litvínov. Na ledě soupeře zvítězili 2:0. Oceláři vstřelili obě branky v první třetině, čisté konto uhájil Šimon Hrubec, který kryl 32 střel.

Brankář Šimon Hrubec byl vyhlášen nejlepším hráčem třineckého týmu. Archivní foto: Petr Rubal

Gólově se prosadili dva nejlepší střelci týmu – Martin Adamský zakončil pěknou souhru s bratry Kovařčíkovými a v přesilovce se ujal pokus Lukáše Krajíčka od modré čáry. „Rozhodujícím faktorem bylo to, že se nám podařil první gól. Dařilo se nám i v přesilovkách, což je vždy důležité. Jít do šatny s dvoubrankovým náskokem je příjemné, protože to se nám letos snad ještě nepovedlo,“ uvedl Hrubec pro klubový web.

„Dnes jsme hráli výborný hokej, ale je to odraz toho, jak pracujeme na trénincích. Tvrdý dril jsme konečně dokázali zúročit.“třinecký brankář Šimon Hrubec

Třinecký gólman si připsal druhou nulu v sezoně. Po Karlových Varech vychytal i lídra. „Je poměrně jedno, jestli se vám nula podaří proti prvnímu nebo poslednímu týmu tabulky. Těší mě ale výhra proti Petrisovi (Jakubu Petružálkovi, který po minulé sezoně odešel z Třince do Litvínova). Z osobního hlediska to bylo docela specifické, že jsem si zahrál právě proti Kubovi. Na tréninku jsme mívali společné soutěže, dost jsme se hecovali a dnes to nebylo jiné. Kuba si dokázal vytvořit nějaké šance, ale naštěstí nám nedal žádný gól,“ pokračoval.

Třinec, který se před utkání nacházel na předposlední příčce, si připsal druhou výhru v sezoně. „Doufám, že tahle výhra nám pomůže a nakopne nás. Hlavy máme stále stejně nastavené, ani po prohrách jsme nebyli nějak dole. Atmosféra byla stále výborná a pozitivní. Nebyla na nás žádná deka, neprojevila se žádná deprese. Dnes jsme hráli výborný hokej, ale je to odraz toho, jak pracujeme na trénincích. Tvrdý dril jsme konečně dokázali zúročit. Je škoda, že se nepovedlo víc gólů, ale nerad bych se rouhal. Jsme vděční za dva góly a tři body!“ uzavřel Hrubec.

Litvínov – Třinec 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Adamský (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 18. Krajíček (Hrňa). Rozhodčí: Bejček, Hejduk – J. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5235.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Doudera – Martynek, Marcinko, Chmielewski – Svačina, Cienciala, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň – Rudovský, Mikulík, Dravecký – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu